• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Şanlıurfa`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Kemalettin Yılmaztekin ve bakanlık bürokratlarının eşlik ettiği Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`ı, Valilik girişinde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcıları Tarık Açıkgöz, Ufuk Akıl, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve protokol üyeleri karşıladı.

İlk olarak Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Kılıç, daha sonra Valilik makamında ağırlandı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şanlıurfa`da devam eden yatırımların koordinasyonu noktasında önemli gelişmeler olacağına belirterek, “Tarihiyle, kültürüyle, genç nüfusuyla ve ortaya koyduğu potansiyellerle ülkemizin en önemli illerinden biri olan Şanlıurfa`mızın, gençlik ve spor alanında çok daha farklı seviyeye gelmesi açısından çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Daha önceki ziyaretlerimizde programa aldığımız birçok semt sahası, okulların bahçesine yaptığımız sahalar bitmiş durumda. Bunların sayısına baktığımızda toplamda elliyi geçmiş durumda.” dedi.

Şanlıurfa`da inşası planlanan olimpik yüzme havuzu konusunda da konuşan Bakan Kılıç, “Şu anda Şanlıurfa`da kullanımda olan havuzlarımız var. Yerel yönetimlerimizle koordine içerisinde küçük semt havuzlarının yapımıyla ilgili desteklerimiz de devam ediyor. Havuzlarımızdan en önemlisi, gündemde en çok takip edilen havuz projelerimizden biri olan olimpik yüzme havuzumuz. Burada bir değişikliğe gidiyoruz. Şu andaki proje olimpik bir havuz inşasıyla ilgiliydi. Bunun içerisine aynı zamanda atlama kulesini de dâhil ederek daha farklı bir proje ile atlama branşlarını da dâhil ediyoruz. Böylece gençlerimiz su sporlarında farklı bir branşa daha kavuşmuş olacak. Önümüzdeki kırk gün içerisinde olimpik havuzumuzun ihalesi yapılmış olacak. Türkiye`de az sayıda ilde bulunan bu olimpik havuzumuz da Şanlıurfa`mıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa`da, yükseköğrenimdeki yurt konusunu da yakından takip ettiklerine değinen Bakan Kılıç, “Kredi Yurtlar Kurumu ile aldığımız tedbirler ve yaptığımız yatırımlarla gördüğümüz kadarıyla Şanlıurfa`da yükseköğrenimdeki barınma sorunu ortadan kalkmış durumda. Şu anda eski diye tabir ettiğimiz, fiziki anlamda uzun yıllar hizmet vermiş olan yurtlarımızın yenileme çalışmalarına başlıyoruz. Dolaysıyla Şanlıurfa, Kredi Yurtlar Kurumu yatırımları açısından iyi bir seviyede olan ilimiz.” dedi.

“Güneydoğu Anadolu bölgesine özel olarak yaptığımız çalışmalarda Şanlıurfa nüfusunun genç olması, potansiyelinin yüksek olması nedeniyle önemli bir pay aldı." diyen Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu nedenle yatırım programlarımızda da Şanlıurfa başta gelen iller arasında. Özellikle son 16 Nisan referandumuyla ülkemizin yeni yönetim sisteminin desteklenmesi konusunda Şanlıurfa gerçekten çok büyük bir destek verdi. Bu nedenle Şanlıurfa halkına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın yatırımlar konusundaki talimatlarını zaten almış durumdayız. Bu talimatları uygulamak için gece gündüz çalışır durumdayız. Sayın Başbakanımızın bu konuyu takipleri var. Şanlıurfa aynı zamanda siyasette en üst seviyede temsil edilen bir il. Dolaysıyla burada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik beyin yoğun bir çalışması var. Bizi ne kadar sıkı takip ettiğini size hatırlatmak istiyorum. Aynı zamanda Şanlıurfa milletvekillerinin kentleriyle ilgili yoğun çalışmaları var. Bizi nerede bulsalar Urfa ile ilgili bir konumuz oluyor. İnşallah hep birlikte, Şanlıurfa`mızın geleceğe yürüyüşünü çok daha güzel bir şekilde hayata geçireceğiz."

16 Nisan'da yapılan halkoylamasında "evet" tercihinin en fazla çıktığı yerlerden olan Harran ve Akçakale`ye özellikle teşekkür eden Kılıç, “Tabiri caizse kürsünün üç bacağından ikisini Şanlıurfa doldurmuştur. Şanlıurfa`ya, özellikle Harran ve Akçakale`ye sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Avrupa güreş şampiyonasında büyük başarı gösteren serbest güreş takımını tebrik eden Gençlik ve Spor Bakın Akif Çağatay Kılıç, devam eden grekoromen güreş müsabakalarında elde edilen başarılardan dolayı sporcuları tebrik etti. (Osman Gülebak, Hüseyin Yetmiş - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir