• DOLAR 32.56
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2428.135
  • ...
Öğrendiklerini projelerle pekiştiriyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Özel Kayapınar Temel Lisesinin öğrencileri, dikkate değer projelerini sergilediler.

Coğrafya dersinde konu anlatmanın ve dinlemenin yetmeyeceğini söyleyen öğretmen ve öğrenciler, coğrafik olayları okul ortamında canlandırmak için projelerini ortaya koydular.

Öğrencilerin, yaklaşık 20 gündür proje kapsamında çalıştıklarını belirten Coğrafya Öğretmeni Nesrin Sarıhatun, projenin asıl amacının öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Coğrafya dersinde sadece konunun anlatılmasının yetmeyeceğini dile getiren Sarıhatun, "Eğer uygulamalı projeler çerçevesinde dersler yapılırsa güzel sonuçlar alınır ve kısa sürede öğrenme sağlanmış olur. 9 ve 10'uncu sınıflarda coğrafya dersimizde bu proje çalışmasını başlattık. Volkanik patlamaların nasıl gerçekleştiğini öğrencilerin görmesini sağladık. Bir öğrencimiz Endonezya'daki en büyük volkanik patlamayı canlandırdı. Öğrenciler, konu hakkında araştırmalar yaparak bilgi sahibi oldular." dedi.

Öğrencilerin ilk zamanlarda zorlandıklarını ancak daha sonra başarı elde ederek hem eğlenmeye hem de öğrenmeye başladıklarını ifade eden Sarıhatun, sözlerini şöyle tamamladı: "Öğrenciler her gün fikir alışverişinde bulundular. Olumlu sonuçlar aldık. Coğrafya sadece sınıfta anlatılarak öğrenilmez. Öğrencilerin geziye götürülmesi, projeler gerçekleştirmesi gerekiyor."

9'uncu sınıf öğrencisi Zelal Doğru, coğrafya dersi kapsamında yanardağ projesi yaptıklarını belirterek, yanardağın patlama esnasında gerçekleştirdiği olayları sınıf ortamında canlandırdıklarını söyledi. Projeyi bir günde yaptığını ifade eden Doğru, bu çalışmanın el işi becerisini ve zihnini geliştirdiğini dile getirdi.

Projesi hakkında bilgi veren Süleyman Kadir Geçer ise "Baraj sistemi ve güneş enerjisi sistemi üzerinde projelerimizi sergiledik. Proje sayesinde birçok konuda bilgi sahibi olduk, takım ruhunu öğrendik." şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir