• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
"Kutlu Doğum etkinliklerinin birlik ve beraberliği sağlayacağını umuyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman'ın Hasankeyf'e bağlı Uzundere (Vezrinê) köyünde ilk kes düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından köylüler İLKHA'ya duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Kutlu Doğum etkinliklerinde daha güzel bir etkinlik olmadığını dile getiren H. Tecrihan Özel, "Maşallah Allah'a hamdolsun. Hz. Muhammed ümmetinde olduğumuz için şükürler olsun. Peygamber Efendimizin mevlidine geldik çok mutlu olduk. Bu Kutlu Doğum etkinliğinden daha güzel bir şey yok. Allah Müslümanları çoğaltsın. Bizler için hayırlısı neyse Allah onu yapsın. Bu etkinlik dünyadaki zulümlerin bitmesine vesile olsun. Yapılan etkinliği çok sevdik. İnşallah her sene böyle etkinlik düzenlenecek." dedi.

Yapılan etkinlikleri birlik ve kardeşliğe vesile olduğunu belirten Bilal Tutunman, ise şunları söyledi: "Kutlu Doğum etkinliğini köyümüzde ilk defa gerçekleştiriyorlar. Biz istiyoruz ki her sene olsun. İnşallah bütün Türkiye'de her yerde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlenir. Emeği geçen bütün köylülerden ve buralara kadar gelen Köy-Der ekibinden Allah razı olsun. Hz. Muhammed'in davası Allah'a çok şükür hem köylere hem şehirlere yayılmış, inşallah dünyaya yetmez. Kutlu Doğum inşallah tüm dünyaya yayılacak. Gayemiz sadece Allah Resulü ve Allah-u Teâlâ'nın razı olmasıdır. Kutlu Doğumlarla hak ve adaletin insanlar arasına girmesini temenni ediyoruz. Kutlu Doğum köylerde birlik ve beraberliği sağlanacağını umuyoruz."

Köy sakinlerinden Halime Taymur da "Yapılan mevlit etkinliği çok güzeldi. Bundan daha güzel başka hiç bir şey yok. Müslümanlık gibisi yok. Gönlümüz güzelleşti ve mutlu olduk. Bugün dertlerimizi  hepsini kaybettik. Bundan daha güzelli yok. Her yıl Kutlu Doğum etkinliğinin olmasını istiyoruz. Sizlerde başımız gözümüz üzerine geldiniz. Allah hepinizin hayrını kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Köylerinde yapılan Kutlu Doğum etkinlik vesilesiyle Batman'dan köylerine geldiğini söyleyen Ahmet Takak, "Bu yıl köyümüzde de Kutlu doğum etkinliği oldu. Kutlu Doğum vesilesiyle buraya geldik. Allah tüm Müslümanlardan razı olsun. Peygamber Sevdalıları bu etkinlikleri yapıyorlar. Allah hayırlarını kabul etsin. Her zaman devamlı etkinliklerin olmasını istiyoruz. Bu vesileyle köyümüze geliyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde dua etti. (M. Fatih Akgül-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir