• DOLAR 32.601
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2504.903
  • ...
"Hacamat yapmak için hasta olunması gerekmiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz Muhammed'in (sav) her zaman yaptığı ve yaptırmayı tavsiye ettiği sünnetlerden biri olan hacamatın faydaları saymakla bitmiyor. Tıp dünyasının da gözdesi haline gelen hacamat tedavisi için özel hastaneler ve klinikler açılmaya başlandı. Birçok uzmanın da uğraştığı bir uzmanlık alanı haline gelen ve halkın yoğun talep ettiği hacamat tedavisi gün geçtikçe yaygınlaşıyor.

Hacamatın, belirli bir sistem uygulayarak vücuttaki birikmiş toksin olan kanın taşımak istemediği mikrobik ve kimyevi olan atıkların emilerek dışarı atılması olduğunu belirten haccamlardan Ziya Dayan, bu tedavinin Hz. Peygamberin uyguladığı bir sünneti olduğunu belirtti.

“Hacamat özellikle çocuklar için çok iyidir”

Unutulan hacamat sünnetinin tıbbi olarak kanın temizlenmesi, vücutta kan ile oluşabilecek farklı çeşitteki hastalıkların bertaraf edilerek, oluşacak hastalıkları engellemek olduğunu dile getiren Dayan, özellikle çocukların gelişimi açısında çok faydalı olduğunu söyleyerek, “Gelişmeleri açısında, hastalıklara karşı bağışıklık kazanmaları ve zihinsel olarak hafızalarının gelişmesi açısında çocuklarda çok iyidir. Uzak doğu ülkeleri dediğimiz Çin, Japonya ve Kore gibi ülkelerde 45 günlük bebeklere bile yapılıyor. Fakat bizim standartlarımız 2 yaş ve üzeri kişilere yapmaktır.” dedi.

“Hacamatı ilk kez yapan ile düzenli yapanların kanlarının arasında çok farklılıklar var”

Dayan, hacamatı ilk kez yapan ile daha önce yapan insanların kanları arasında çok farklılıklar olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “İlk defa hacamat yapan ve ya vücudunda bir takım hastalıklar olan insanların kan rengi çok daha kattı ve katramsi siyah bir şekildedir. Karşılaştığımız durumlarda bazen çok ağır koku veriyor. Fakat hacamatını düzenli bir şekilde yapanların kanı daha temiz renkli olup, koku vermiyor. Dolayısıyla sağlık açısında da daha dinç ve zihinde oluyor.  Özellikle hacamatını düzenli bir şekilde yapan insanlar, yaşlılıkta unutkanlık hastalığının oluşmayacağını Allah`ın izniyle hacamat sayesinde rahatlıkla söyleyebiliyoruz.”

Hacamatın faydalarının çok olduğunu, yılda iki veya en az bir defa da olsa yapılmasında fayda olduğunu dile getiren Dayan, bugüne kadar tedavi ettiği insanlardan tek bir şikâyet dahi almadıklarını vurgulayarak önemli tavsiyelerde bulundu.

“Hacamat yapmak için illa hasta olunması gerekmiyor”

Dayan, “Genellikle İstanbul, Bitlis ve Van bölgesinde çalışıyorum. Bu bölgelerde hastalarıma ulaşmaya çalışıyorum. Kimi zamanlarda da hastalarım bana ulaşmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar yaptığım yüzlerce hasta içerisinde hiçbir şikâyet almadık. Hacamat yaptığımız hastalar memnun olduklarını ve sağlık açısında çok rahatladıklarını belirtiyorlar. Her şeyden önce hacamat yapmak için hasta olunması gerekmiyor. Sağlıklı insanların bile hacamat yapmalarını tavsiye ediyoruz. Yılda iki ve ya bir kez hacamat yapmalarının faydalı olacağını öneriyoruz. Hiçbir hastalık yoktur ki, kan dolaşım sistemine bağlı olarak oluşmasın. Kan dolaşım sistemi rahat bir şekilde dönüşümünü sağladığında, Allah`ın izniyle vücut çok daha sağlıklı ve dinç bir şekilde hayatını devam ettirir.” diye konuştu.

Yaklaşık 3 senedir fiili olarak haccamlık yaptığını dile getiren Dayan, hacamatın sadece kan alma olmadığının altını çizerek, “Yaklaşık 3 senedir fiili olarak haccamlık yapıyorum. Ama hacamatı biliyor olmam 15 yılı aştı. Uzun bir müddet yapayım mı? Yapmayayım mı? Diye düşündüm. Ama araştırdıkça hacamatın sadece kan alma olmadığını, gerçekten de faydasının çok önemli olduğunu gördüm. Bu tedavinin mutlaka yapılması gerektiğine inanarak yapmaya başladım.” şeklinde konuştu.

“Hacamat olmakla hem bir sünneti ihya ediliyoruz, hem de sıhhat buluyoruz”

Düzenli olarak hacamat olduğunu dile getiren vatandaşlardan Seyit Baydur, hacamat oldukça kendisini daha sağlıklı ve dinç hissettiğini dile getirerek, “Hacamat olmakla bir yanda Peygamberin Efendimizin bir sünnetini yerine getirmiş oluyoruz. Daha öncede hacamat olmuştum. Gerçekten de vücudumda bir rahatla ve dinçlik hissettim. Umut ediyorum inşallah Rabbim bununla bize şifayı verir. Niyetimiz başta sünneti yerine getirmek ve akabinde sıhhat bulmaktır. Hacamatta görüldüğü gibi korkulacak bir şey yok. Acı hissetmiyorsunuz. Ben oldukça kendimi rahat hissediyorum. Herkesin olmasını tavsiye ediyorum. Bu sünnetin gerçekten devam edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bunu toplumda yaygınlaştırılması gerekiyor. Bir yanda bir sünneti ihya ederken, bir yandan da sağlık ve sıhhat buluyorsunuz.” dedi.(İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir