• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Dolu yağışı maddi hasara neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan'a bağlı kırsal mahallelerde aniden yağan dolu ekin tarlaları ve fıstık bahçelerinde büyük maddi hasara yol açtı.

Saat 14.00 sıralarında aniden yağan dolu yağışı Hilvan’a bağlı olan Ovacık ve Külünçe mahallelerinde büyük hasar oluşturdu. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık bir saat boyunca yağan dolu ve sağanak yağışta başta fıstık bahçeleri olmak üzere diğer ekinlerde de hasar oluşturdu.

Dolu yağışının etkisiyle fıstık ağaçlarının yapraklarının döküldüğü ve ekin tarlalarında su göletlerin oluştuğu görüldü.

Meydana gelen maddi hasarın meydana geldiğini söyleyen Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar sosyal medya açıklama yaparak TARSİM'in çiftçilere sahip çıkması gerektiğini belirtti.

İpar açıklamasında, "Bugün aşırı dolu yağışından dolayı Ovacık ve Aşağı Külünçe bölgemiz büyük hasara uğramıştır. Fıstık alanlarının yüzde 80’i, hububat alanlarının yüzde 60’ı ağır hasar görmüştür. TARSİM burada kendini göstermelidir. Yanlış uygulamalar ve aşırı bürokrasi yüzünden çiftçilerimiz TARSİM’den kaçmakta ve dolaysı ile büyük zararı yine çiftçi yaşamaktadır. Geçmiş yıllarda hasarda çiftçimizin beklentisini karşılayamayan TARSİM’e ilgi olmadığı için çiftçilerimiz bu yıl TARSİM polçeleri yaptırmadı.” dedi. (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)  

























Bu haberler de ilginizi çekebilir