• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Köy okuluna bin 500 kitaplık kütüphane açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe'ye bağlı Eymirli Mahallesi (Tibyat köyü) Ortaokulunda TÜGVA Kızıltepe temsilciliği tarafından kurulan yaklaşık bin 500 kitaplık kütüphanenin açılışı okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından hizmete girdi.

Açılışa Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış, Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, ilçe Kütüphane Müdürü Aydın Mavidemir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, TÜGVA Kızıltepe Temsilcisi Faruk Gökdemir, TÜGVA Derik Temsilcisi Kerem Osmanoğlu ve davetliler katıldı.

Huhubat Ticaret Merkezindeki Şeyh Abdurrahman Kahraman Camii İmamı Mehdi Ocak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Vali yardımcısı Ali İkram Tuna ile beraberindekiler Kütüphaneyi gezerek okul müdüründen bilgi aldı. Ardından konuyla ilgili değerlendirme yapan Tuna, “Umudumuz bu gençliğimiz, bu çocuklarımız bizim varamadığımız noktaya onlar; bizleri, bu toplumu ve bu toprakları ulaştıracaklardır. Okullarımız bizim çocuklarımızı geleceğe hazırladığımız toplumla entegrasyonla bilime bilimsel alt yapıya hazırladığımız alanlarımız. Bu alanlarda çocukların fiziki ve manevi gelişimlerini gözetmek bizim en büyük sorumluluğumuz. Bu konuda özellikle Sivil Toplum Örgütleri de son zamanlarda elini taşın altına koyarak hem okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını giderilmesinde, hem donanımın sağlanmasında, hem de öğrencilerin moral motivasyonunu geliştirilmesindeki katkıları bizleri çok mutlu etmektedir." dedi.

“Kitaplar en büyük hazinelerimiz”

Öğrencilerin zengin bir kütüphaneyle buluşturulduğunu söyleyen AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış, Kızıltepe'nin en ücra köşesine kütüphanenin yapıldığını söyledi.

Alkış, "Kızıltepe’nin ücra bir köyünde bir köy kütüphanesi oluşturmuşlar. İçinde her türlü kitaba her türlü yazara ulaşacağımız zengin bir kütüphaneyle öğrencilerini buluşturmuşlar. Bu konuda kendilerini tebrik ediyorum. Allah-u Teâla’nın bizlere ilk söylediği şey 'İkra, oku' okumanın başlangıcı olarakta kitaplar en büyük hazinelerimiz. Bu anlamda da hem gençliğimize rehber olmuşlar hem yol gösterici olmuşlar buradaki kardeşlerimi de bu anlamda kutluyor ve tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TÜGVA Kızıltepe Temsilcisi Faruk Gökdemir ise şunları söyledi: “Bilinçli, inançlı, gençlik yetiştirmek üzerine çalışmaları olan Türkiye Gençlik Vakfı Kızıltepe ilçe temsilciliği bir yıldır teşkilatlanma yapısını bitirmiş olup hizmetlerine başlamıştır. Bu çalışmalar başta Zergan Ortaokulunda kütüphane, Dikmen Ortaokulunda Kütüphane ve Mezopotamya lisesinde Kitap yardımı ve bugünde ücra bir köyümüzde Eymirli köyümüzde kütüphane açmış bulunmaktayız. Bu çalışmaların devamını Allah’ın izniyle sağlayacağız.” (Mehmet Aslan-İLKHA) 























Bu haberler de ilginizi çekebilir