• DOLAR 32.551
  • EURO 34.838
  • ALTIN 2441.805
  • ...
HRW`den Cezayir ve Fas`a sığınmacılar için çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden (HRW) yapılan yazılı açıklamada, Cezayir ve Fas'ın iki Suriyeli sığınmacı grubunun ülkelerine girişine izin vermediği belirtilerek, "Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılar, içler acısı koşullarda 18 Nisan'dan bu yana sınırda bekletiliyor." ifadelerine yer verildi.

Sınırda bekleyen sığınmacıların sayısının 55 olduğu, aralarında 22'si çocuk, 2'si hamile 20 kadın bulunduğu vurgulanan açıklamada, ayrıca bir kadının da 23 Nisan'da sınırda doğum yapmak zorunda kaldığına işaret edildi.

Açıklamada, Cezayir ve Fas yönetimlerine sığınmacıların acil ihtiyaçlarının karşılanması ve taleplerine kulak verilmesi için çağrıda bulunuldu.

"SIĞINMA TALEBİ BİLE YAPAMIYORLAR"
Öte yandan, açıklamada sözlerine yer verilen HRW Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Sarah Leah Whitson da "Sığınmacılar konusunda sorumluluğu birbirine atan Cezayir ve Fas hükümetlerinin herhangi birinin Suriyelileri kabul etmesi gerekiyor. İki ülke sınırında bulunan çocuk, kadın ve erkekler açıkta uyuyorlar. Sığınma talebi bile yapamıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Cezayir ile Fas sınırı arasında mahsur kalan 50'den fazla Suriyeli sığınmacı, 17 Nisan akşamından bu yana Fas'ın güneydoğusundaki Fegig kenti kırsalı ile Cezayir'in Beni Venif kenti yakınındaki sınır bölgesinde bekliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir