• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
Van'da resim sergisi ve canlı performans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi tarafından, kültür sanat günleri etkinlikleri  kapsamında 3 gün sürecek resim günleri programında İstanbul'dan gelen 50 ressam, Sanat Sokağı'nda canlı performans ve resimlerini sergiledi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği ve 3 gün sürecek olan resim sergisi hakkında bilgi veren İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sait Çakırtaş, "İpekyolu Belediyesi olarak, Van'ınızın hizmetlerini yaparken yolları olsun, asvalt, kaldırım, temizlikle alakalı çalışmalar yaparken, ilimizin kültürel faaliyetlerine de ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Sayın Kaymakamımız göreve geldiği günden beri, kültürel faaliyetlere de ayrı bir önem verdiği bilinmektedir. Çeşitli illerden ve tanınmış ressamlarımızı buraya getirerek, ilimizin kültürel ve etkin olan turizm alanları resmederek ilimiz tanıtılıyor. İpekyolu ilçemiz kültürel faaliyetleri ulusal basına da tanıtarak, kültürel faaliyetlere ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir." dedi.

Dünyada ilk kez fırça yerine çivi kullanarak yaptığı yağlıboya tablolarını görücüye çıkaran Vanlı ressam Haydar Ekinek ise "Çalışmalarından ötürü İpekyolu Belediyesini tebrik ediyoruz. İpekyolu Belediyesi bizi ciddi anlamda destekledi bütün ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Bu anlamda da diğer bütün belediyelere örnek olacağına inanıyorum. Dünyada ilk defa çivi ile resim yapan bir resam olarak çalışmalarımızı tüm sanat severlerin beğenisine sunuyoruz. Ben buraya gelirken tek başıma gelmek istemedim. 50 ressam arkadaştan rica ettim onlarda beni kırmadan Van'a geldiler." şeklinde konuştu.

Esma Bayraktar isimli ressam ise "Bu sergi için 50 kişi ile birlikte İstanbul'dan geldik. Vanlıları da bu sergiye bekliyoruz. Sanatçılarımıza çok ilgi var. Halktan da ilgi var. 50 sanatçımız adına belediye başkan vekiline  ve ekibine teşekkür ederim." diye konuştu.

Öte yandan, sergilenecek resimler 6 Mayıs Cumartesi günü saat 12.30’da VAN TSO‘da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 7 Mayıs Pazar günü saat 12.30’da Van Kalesi’nde devam edecek etkinlik, 3 gün sürecek. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir