• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
"Amerika hiçbir zaman insanlara özgürlüğü getirmemiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de 2011 yılında başlayan çatışmalardan en çok etkilenen yerlerin başında gelen Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde, son günlerde PYD ile yaşanan çatışmalardan dolayı tedirgin bekleyiş devam ediyor.

Sınır bölgesinde karşılıklı mevzi kazma işlemlerini yakın gelecekte olabilecek bir savaş hazırlığı olarak değerlendiren Akçakale halkı, yeni bir çatışmanın yaşanmasını istemiyor. Son günlerde yaşanan hareketliliği İLKHA`ya değerlendiren Akçakale halkı, özellikle PYD`ye destek veren ABD`ye tepkili.

ABD savaş araçlarının Telabyad`da görülmesine tepki gösteren Akçakale halkı, ABD`nin Afganistan ve Irak`ta sergilediği tutumu örnek göstererek ABD`nin girdiği her yerde kan ve gözyaşının eksik olmayacağını söylediler.

Son günlerde yaşanan hareketliliğin halkta bir tedirginlik oluşturduğunu belirten Adnan Ersöz, “Sınırımızda PKK`nin uzantısı olan PYD`nin Amerika`nın desteği ile Türkiye`yi tahrik etme eğiliminde bulunması ve Türkiye`nin kendi sınırını koruyabilmesi için belli önlemler almaya başlaması halkta bir tedirginlik oluşturdu. Tabi bizde isteriz ki Türkiye olarak bütün mazlum halkların destekçisi olmasını… Netice olarak herkes kendi görevini yapıyor. Müslümanlar da kendi görevini yaptığında böyle olumsuz neticeler ortadan kalkacaktır. Bu hareketlilik bir esnaf olarak hem maddi hem de manevi olarak gerek çocuklarımızı gerekse de ailemizi psikolojik olarak etkiliyor.” dedi.

“Şu anda halkta ciddi bir şekilde tedirginlik var” diyen Abdulhakim Dağbaşı, “Neyin ne olacağı belli değil. PYD`nin sınıra sıfır bölgede olması nedeniyle bir de Amerika`nın desteğinin olması bizi ürkütüyor. Daha önceden biz Irak`ta da gördük Amerika müttefikinin! nasıl bir demokrasi getirdiğini. Bize düşende sağduyulu olup mazlum halkın yanında olmak diye düşünüyoruz. Bizim müşterilerimiz gelip gidiyor. Kimse savaşın çıkmasını istemiyor. Çünkü her iki yerde de kalan halk Müslümandır. Ama Amerika, Rusya gibi demokrasi havarileri! kesilenlerin, bu bölgede fitnenin başı olması hasebiyle biz onlardan olumlu bir şey beklemiyoruz. Türkiye`nin halkın yanında olması ve ileri dönük adımlar atması halkın beklentisidir.” ifadelerini kullandı.

Daha önceleri olduğu gibi yine bir savaş yaşanması durumunda halkın mağdur olacağını belirten Abdulkadir Dağbaşı, şöyle konuştu:

“Sınırımızda olan Suriye`nin Telabyad ilçesinden karakola yapılan saldırı nedeni ile halkımız tedirgindir. Zaten birkaç yıldır Suriye savaşı nedeni ile zaten mağdurdur. Ve yine bu hareketlilik sebebi ile esnafımız ve halkımız mağdur olacak. Bizler Akçakale halkı olarak Amerika`nın bölgede fitne ve fesadın tohumlarını atmasından dolayı rahatsız oluyoruz. Zaten daha önceden de Irak`ta gördüğümüz üzere Amerika hiçbir zaman insanlara özgürlüğü getirmemiştir. Aksine gittiği yerleri işgal etmiştir. Biz Akçakale`de halk olarak bunu görüyoruz.  Ve istiyoruz ki diğer taraftaki halklar da bunu bilsin tepkisini ortaya koysun. Amerika hiçbir zaman Müslümanların veya insanların faydasına bir şey yapmamıştır.”

Uzun süredir sona eren savaş ortamının bir daha kapıda görünmesinin halkı ciddi manada tedirgin ettiğini ifade eden Mustafa Koç ise bu tedirginliğin işlerine de yansıdığını söyledi.

Koç, “Akçakale`de daha önceki dönemlere göre savaş halinin sona ermesi daha iyi oldu. Ama şu an itibariyle ciddi bir tedirginlik var. Aldığımız duyumlara göre daha önceden Akçakale`ye yerleştirilmiş PYD`lileri Akçakale`den çıkarmış. Çünkü ciddi bir savaş olacağı duyumunu aldık. Halkta ciddi bir tedirginlik var. Bu tedirginlik işlerimize de yansıdı. Halk merak ediyor; devlet bizi başka bir yere mi taşıyacak? Ciddi bir çatışma olabilir bölgede ve şimdi biz kendi gözlerimizler görüyoruz ki PYD namluları Akçakale`ye uzatmış ve bizlere doğru mevzi almış. Son dönemlerde basına da yansıdı. TSK da mevziler kazmaya başladı demek ki kapıda savaş var. Bizler Akçakaleli olarak Amerika`nın, gerek Afganistan olsun gerek Irak olsun diğer bölgelerde olsun yaptığı yıkımlar katliamlar burada da haliyle olacak ve biz bunu seziyoruz. Çünkü Amerika`nın girdiği bölgeler tamamen katliam üzeri bu bölgelerde kendi menfaatidir.” diye konuştu. (Osman Gülebak, Hüseyin Yetmiş-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir