• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
Skandal paylaşımda bulunan TRT muhabiri kovuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden İslami tesettürden olan kadınların örtündüğü çarşafa ve İslam`ın mukaddesatına yönelik hakaret ve hicvedici paylaşımlarda bulunan TRT Mardin Muhabiri Abdülvehap Erdoğan'ın işine son verildi.

Skandal paylaşımlarla ilgili sosyal medyada büyük tepki toplayan Erdoğan'ın, TRT Bölge Müdürlüğü tarafından işten çıkartıldığı öğrenildi.

Son yıllarda bölgede özellikle PKK/HDP bileşenlerinin, Batı'da ise Kemalist-ulusalcı çevrelerin İslami tesettüre yönelik hakaret ve hicvedici bir tutum sergilemeleri halk tarafından tepkiyle karşılanmasına rağmen aynı pervasızlığın gösterilmeye devam ettirilmesi dikkat çekiyor.

İslami tesettür çarşafa yönelik hicvedici paylaşımlarından sonra işten kovulan Abdülvehap Erdoğan, TRT`den kovulmasının ardından üyesi olduğu Mardin Gazeteciler Derneğinden de açıklama geldi.

Üyelerini savunan Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım`ın her fırsatta kamu çalışanlarının yaşam ve düşünce tarzına karışılmayacağı mesajlarını verdiklerini savunarak, İslam'ın değerlerinin hicvedilmesini yaşam tarzı ve düşünce özgürlüğü olarak yorumladı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir