• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Gaziantepli hububatçılardan Güneydoğu çıkarması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), yeni hasat sezonu öncesi Hububat Meslek Grubu'nda yer alan üyelerine yönelik Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır illerini kapsayan iş gezisi düzenledi.

Türkiye'nin en önemli tahıl üretim merkezleri arasında gösterilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde borsa temsilcileri, hububat üreticileri, sivil toplum kuruluşu ve lisanslı depo işletmecileriyle bir araya gelme fırsatı bulan GTB üyeleri, sektörde yaşanan sorunlar, bölgesel ticari iş birliğinin artırılması konularında istişarelerde bulundular.

Mardin Ovası'nda ve Viranşehir'de hububat ekili tarım arazilerinde incelemeler yapan Gaziantepli hububatçılar, 2 gün süren bölge temaslarının ardından bereketli geçmesi beklenen hasat sezonu öncesi kente umutlu döndüler.

GTB Meclis Üyesi Ali Alagöz başkanlığında 30 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen ziyaretlerin ilki, son yıllarda sulu tarımla birlikte hububat üretiminde önemli bir rekolte artışı kaydeden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine oldu.

Hububat Kompleksi'nde Viranşehirli üretici ve tüccarlarla bir araya gelen GTB üyeleri daha sonra Viranşehir Zahireciler Derneği Başkanı Remzi Atan'la görüştüler. Viranşehir tarımı ve hububat rekoltesi hakkında açıklamalarda bulunan Atan, Gaziantepli hububatçılarla ticari iş birliğini üst noktalara taşımak istediklerini ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi iş gezisinin ikinci durağı olan Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Buğday Pazarı esnafı ile görüşmeler yaparak tarım arazilerinde de incelemelerde bulunan Gaziantepli hububatçılar, Kızıltepe Ticaret Borsası'nı da ziyaret ettiler.

Ziyarette, bölgenin önemli tahıl ambarlarından olan Kızıltepe Ovasında yetiştirilen tarımsal ürünler hakkında bilgiler aktaran Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, borsanın yürüttüğü çalışmalar, ileriye dönük projeleri ve yakın zamanda temeli atılması planlanan yeni hizmet binası hakkında da bilgiler verdi.

Kızıltepe Zahireciler Dernek Başkanı Mehmet Şerif Öter ile de bir araya gelen GTB üyeleri, 600 tüccar ve sanayicinin ilçe ekonomisine yön verdiği Hububat Ticaret Merkezinde incelemelerde bulundular.

GTB üyeleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sürdürdükleri ziyaretlerin ikinci ve son gününde ise Diyarbakır'da temaslarda bulundular.

İlk olarak Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kurulu bulunan Cemaş Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A. Ş.'nin yöneticileriyle görüşen GTB üyeleri, 22 bin tonluk siloların bulunduğu alanı gezerek bilgiler aldılar.

GTB'li hububatçıların bölgede gerçekleştirdiği iş gezisinin son durağı ise Diyarbakır Ticaret Borsası oldu. Burada Borsa Başkan Vekili Şeyhmus Mete tarafından karşılanan GTB üyelerine Diyarbakır tarımı, ekonomisi ve ticareti hakkında açıklamalarda bulunuldu.

GTB'nin hububat grubu üyelerini Diyarbakır'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Mete, bölge illeri arasından ticari iş birliğinin geliştirilmesinin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

GTB Melis Üyesi Ali Alagöz ise GTB tarafından yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Alagöz, GTB'nin Et Borsası ve Hububat Emtia Merkezi gibi global projelerini ise en kısa zaman içerisinde Gaziantep ve bölge ekonomisine kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ziyaret sonrası GTB üyeleri, Diyarbakır Buğday Pazarı'nda tüccar ve çiftçilerle görüşerek yeni sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulundular. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir