• DOLAR 32.562
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2437.147
  • ...
Siirt Kutlu Doğum etkinliğine hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt'in Kurtalan, Baykan, Eruh ve Şirvan ilçeleri ile Atabağı (Comanî)  beldesinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinlikleri, 6 Mayıs'ta Pervari, 7 Mayıs'ta ise merkezde düzenlenecek programla son bulacak.

Etkinlik hazırlıkları kapsamında şehrin farlı noktalarına branda ve afişler asılarak, el ilanları dağıtıldı.

Platform üye ve gönüllüleri, "Hira'dan Yükselen Nur" isimli siyer kitabını Siirt genelindeki evlere hediye ederek, halkı Kutlu Doğum etkinliğine davet ettiler.

Konuyla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt İl Koordinatörü Ramazan Tokdemir,  etkinlik hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini söyledi.

Tokdemir, "Bu yılki Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Peygamberimizin hayatını anlatan 20 bin kitap ve el ilanını dağıtmaya devam ediyoruz. Şehrin farklı noktalarına 7 branda ve 2 bin afiş astık. Yerel radyo ve basında duyuru yaparak, halkı ve basın mensuplarını Kutlu Doğum etkinliğine davet ettik. İnşallah cuma namazından sonra küçük kız ve erkek ilahi grubu eşliğinde Güres Caddesi çarşı esnafına Peygamber Sevdalıları Platformu olarak gül, davetiye ve kitap dağıtacağız." dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, âlim ve kanaat önderlerini de etkinliğe davet ettiklerini ifade eden Tokdemir, "Üye ve gönüllülerimizin, işlerini bırakıp insanları davet etmek için canla başla çalışmalarının sebebi kurtuluşumuz için tek çarenin Allah Resulünün hayatını  anlama, yaşama ve yaşatmak olduğunu bildiklerindendir. İlk günden bugüne kadar Kutlu Doğum etkinliklerine olan katılım ve rağbet artmaktadır. Bu yüzden Resulullahın hayatını son nefesimize kadar anlatmaya ve yaymaya devam edeceğiz inşallah. Yaptığımız tüm çalışmalar ücretsiz olup, 7 Mayıs Pazar günkü etkinliğimiz stadyumda olacak. Bayan ve erkek yerleri ayrı olup, tüm halkımızı etkinliğimize davet ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar inşallah hayırlara vesile olacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir