• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
"3 çocuk annesiyim bacağım kesilmesin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da ikamet eden 3 çocuk annesi Aşkın Can'ın ayağında 5 yıl önce kitle (kemik tümörü) çıktı. Doktorların, ameliyat olmaması halinde bacağının kesileceğini söylediği Can, yardımlarla hastane masraflarını karşılayarak bir defa ameliyat oldu ancak kitle yine çıkınca tekrar bacağının kesileceği belirtildi.

Merkez Bağlar ilçesinde oturan Can, bacağında çıkan tümör nedeniyle ameliyat olması gerektiğini aksi halde ayağının kesileceğini ifade etti.

Can, "5 yıl önce ayağımın şişkinliğini fark ettim. Hastaneye gittim, hastane kitle olduğunu söyledi. Ondan sonra ameliyat olacağımı söylediler. Devlet hastanesi kesileceğini söylediği için özelde olmamı istediler." dedi.

"İmkânım olmadığı için ameliyat olamıyorum"

Özel hastaneye giderek ameliyat olduğunu ancak bir yıl sonra tekrar kitlenin bacağında ortaya çıktığını belirten Can, şunları söyledi:

"Tekrardan çıkınca özel hastane yine büyük bir meblağ istedi. Maddi durumum olmadığı için yardım kurumlarına başvuru yaptım. Yardım kurumları yardımcı oldular. Onların sayesinde geçen yıl ameliyat oldum. Birkaç ay sonra tekrardan çıktı. 6-7 ay fakülteye, araştırma hastanesine gittim. Tek çare olarak kesileceğini söylediler. Tekrar eski doktoruma gittim, 'Kesinlikle kestirme.' dedi. 'İmkânın varsa sürekli ameliyat ol.' dedi. İmkânım olmadığı için sürekli ameliyat olamıyorum."

"3 çocuk annesiyim, bacağım kesilmesin"

Eşi çalışmadığı için geçimlerini sağlamakta zorlandıklarını ifade eden Can, "Eşimin mesleği inşaatçılık ama şu an işi yok. Kirada oturuyoruz. Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma, hayırsever halkıma sesleniyorum. Herkese yardım elini uzattıklarını görüyorum. Sadece onların bana yardım edeceğini hissediyorum. Lütfen bana yardım elini uzatsınlar, elimden tutsunlar. 3 çocuk annesiyim, bacağım kesilmesin." şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir