• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...
Kiğı ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, mevlithanlar mevlidi şerif seslendirdiler. Ses sanatçılarının ilahi ve ezgi okumasıyla devam eden Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak İlahiyatçı Cihan Üzer katıldı.

Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlatan Üzer, "İnsanlığın şuurunu kaybettiği bu dönemde Hz. Muhammed'e çok daha muhtacız, onu daha çok özlüyoruz. Hz. Muhammed gelmeden önce dünyanın haline bakıyoruz sonra Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinden, dünyayı değiştirmesine bakıyoruz." dedi.

Hz. Peygamber'den önce kadınlara hak tanınmadığını dile getiren Üzer, sözlerine şöyle devam etti: "Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, kadınların utanç vesilesi olduğu bir ortamda Hz. Muhammed kız çocuğunu omuzlarına alıp Mekke sokaklarında gezdiriyordu.  Bizler Hz. Muhammed'i tanımalıyız. O dönemde zalimlerin, güçlülerin kırbaçları mazlumların sırtına iniyordu. Onun gelmesiyle mazlumlar kurtuldu."

Son olarak Üzer, "Her gün televizyonları açıyoruz. İzlediğimiz ağıtlar, feryatlar, gözyaşları, cinayetler yüreklerimizin derinliklerinde bir adalet arayışına gidiyor. Mekke dönemindeki o zulmü dağıtan Hz. Muhammed'in adaletini arıyoruz. Hz. Muhammed gelmeden önce köle hükmündeki sahabeleri Hz. Muhammed geldikten sonra yıldızlar konumuna yükseliyor." şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği, konuşmanın ardından yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir