• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Çatışma mağduru çiftçilerin borçları ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında "Bazı illerimizde yaşanan terör olayları nedeniyle zarar gören gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesi" başlıklı karar yayımlandı.

Bakanlar Kurulu tarafından 20 Mart 2017 tarihinde kararlaştırılan karar kapsamında, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkâri'de yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olan çiftçilerin kredi borçları bir yıl ertelendi.

Bu illerde faaliyet gösterip, 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında yaşanan olaylar nedeniyle ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olan ve üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş oldu.

Ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bu durumları il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen çiftçilerin borçları bu kararın yayımı tarihi itibarıyla bir yıl süreyle ertelenecek.

Borçları vadesinden itibaren 90 günlük süre içerisinde bulunan veya tasfiye olunacak alacaklar hesaplarına aktarılmış bulunan çiftçiler, bu kararın yayımı tarihinden itibaren 2 ay içerisinde; kredi borçlarının vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte bu kararın yayımı tarihinden itibaren bir yıllık süre içerisinde olacak çiftçilerse vadesinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren 2 ay içerisinde banka veya TKK'ya yazılı olarak müracaat edebilecekler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir