• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
GAÜN`de küçük kız çocuklarına mankenlik yaptırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan tasarımların tanıtımında küçük kız çocuklarına uygunsuz kıyafetler giydirilerek mankenlik yaptırıldığı görüldü.

GAÜN`de gerçekleşen defilede, Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü 2`inci ve 4`üncü sınıf öğrencilerinin tasarımlarından oluşan çalışmaları yetişkinlerin yanı sıra GAÜN kreş ve anaokulu öğrencileri tarafından tanıtılması büyük şaşkınlıkla karşılandı.

Toplumun ahlakıyla özdeşleşmeyen defileye Gazianteplilerin ve kentteki STK'ların ne gibi tepki göstereceği merak edilirken, küçük yaştaki çocukların platforma çıkartılıp mankenlerin ellerinden tutturularak platformda mankenlik yaptırılması, tasarım adı altında çocuklara uygun olmayan elbiseler ile gösteri yaptırılması tepki çekti.

Bir üniversitede, ilim ve eğitimin yuvası olarak bilinen bir çatı altında minik çocukların, yetişkinlerle birlikte uygun olmayan kıyafetlerle sahne alması, Şehitkamil'in memleketi Gaziantep'te hoş karşılanmadı.

Tasvip edilmeyen sahnelerin görüldüğü programla ilgili konuşan GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ise yaşananları sanatla bağdaştırarak şöyle konuştu:

“Türk insanının güzel sanatlara yatkınlığı maalesef uzun süre ihmal edildi. Eğer biz ürettiğimiz malı modaya dönüştürür pazarlarsak, inanılmaz derecede yüksek kar marjı elde edebileceğiz. Bunun için bizim Güzel Sanatlar Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü çok güzel faaliyetlerde bulunuyor.” (İLKHA)













 

Bu haberler de ilginizi çekebilir