• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
Batman`daki imam hatip okullarından ortak Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde bulunan Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gazi Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmedi Hani Erkek İmam Hatip Anadolu İmam Hatip Lisesi, Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ve Seyitler İmam Hatip Ortaokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğe İmam Hatip Platformu Başkanı ile Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte İmam Hatip Platformu Başkanı ile Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada imam hatipli öğrencilere seslenen Erhan, "Ne mutlu sizlere ki Allah sizleri imam hatip nesli olarak yeryüzünde istihdam ediyor. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Hiç şüphesiz Cenab-ı Hak bize iman vermiş. O gönlümüzde bize emanet edilen imanın kalbimize emanet edilen tasdikin, aklımıza emanet edilen idrakin ve yeryüzünde hareket edip imam hatiplilik ruhunu canlandırabilmektir. Etrafımızda güvensizlik bunalımı yaşayan topluluklara kitlelere karşı da emin ve aman insanı böyle olur. Topluluk bu şekilde olur diye gösterecek olan sizlersiniz. Çünkü bunu bize en başta gösteren Hz. Muhammed Mustafa (sav)'dir. Bir genç olarak örnek olmuş, bir baba olarak örnek olmuş ve bir toplumun içinde önder olarak rehber olmuş Hz. Muhammed'dir." dedi.

Hz. Muhammed'in herkesi eşit derecede gördüğünü belirten Erhan, "Herkes tarağın dişleri gibi İslam'ın indinde eşittir. Dahiliyedeki yetişkin olan insanlar bunu kabul etmiyorlardı. Çünkü bundan besleniyorlardı. İnsanları kategorize etmişler ve onların başında tahakküm yapıyorlardı. Zalimdiler çünkü zulmediyorlardı. Peygamberimiz (sav) buna karşı çıkıyordu. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur hakikatini haykırıyordu, ondan karşı çıkıyorlardı. Yoksa onun güvenliliğinden eminlerdi. O kadar eminlerdi ki onu öldürmeye giderken dahi emanetleri Peygamber Efendimizdeydi." diye belirtti.

Bütün insanlığın güven duysunu kaybettiğini ifade eden Erhan, "Yaşadığımız toplum içerisinde ve yaşadığımız çevre itibarıyla baktığımız zaman genel olarak İslam dünyası hatta bütün insanlık maalesef bugün güven duygusunu kaybetmiş durumdadır. Yeryüzünü imar etmek için gönderilen insanlık yeryüzünü aman yurdu haline getirecek bir el ancak sizlersiniz, o nesil de imam hatip neslidir. Zira sizin atacağınız adımlar, sizin örnekliğiniz başkalarına karşı bu adımı ilerletecektir. Sizi de o farklı yönlere hiç aklınızdan geçmeyen kötülüklere çekmek isteyen başta şeytan ve şeytani düşünceler peşinden gidenler olacaktır. Bizim ilkemiz ve rehberimiz bizi hep hakka ve hakikate çağırıyor." şeklinde konuştu.

Müftü Erhan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Kuzu postuna bürünmüş bir takım kurtlar bizi yanlış yönlere doğru götürebilir. Kuzu postuna bürünmüş kurtlar bizi bir takım tehlikelere atabilir. Biz Allah'ın vermiş olduğu o akılla, okumuş olduğumuz Kur'an ve sünnetle, Allah'ın vermiş olduğu idrak ile haktan ayrılmayacağız. Kur'an ve sünnet yolundan asla sapmayacağız. Biz bunu yaptığımız zaman hem Allah'ın emirleri doğrultusunda yaşamış hem Hz. Muhammed'i (sav) örnek ve rehber edinmiş hem de etrafımıza kendimiz örnek olmuş, güzel ahlakı kendisine şiar edinmiş bir mümin ve Müslüman aynı zamanda bir imam hatip nesli nasıl olur, onu göstermiş oluruz."

Yapılan konuşmanın ardından imam hatip öğrenciler tarafından Hz. Muhammed'i konu alan birbirinden güzel ilahi, şiir ve ezgiler seslendirildi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir