• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Üniversite öğrencilerinden içkili programa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi yakınlarında düzenlenmesi planlanan içkili programa tepki gösteren öğrenciler, halkın inancıyla uyuşmayan “sınırsız yerli alkol” programının iptal edilmesi gerektiğini belirttiler.

Toplumu yozlaştırma ve özellikle de gençleri manevi değerlerinden uzaklaştırma amacıyla parti adı altında düzenlenen ahlaksız organizasyonlara her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak ise Kurtuluş Savaşında Antep`i işgal etmek isteyen Haçlı zihniyetine karşı binlerce şehit veren ve annesinin başörtüsüne el uzatan işgalci Fransız askerlerine karşı koyduğu için şehit edilen Mehmet Kamil`in, Şahinbey`in şehri Gaziantep`te bir yabancı kulüp tarafından düzenlenmesi planlanan içkili etkinlik tepki ile karşılandı.

Program afişlerinin özelikle üniversite çevresine asılmasının öğrencileri manevi değerlerden koparmak için olduğunu belirten üniversite öğrencisi Muhammed Algan, yetkililere çağrıda bulunarak etkinliğin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Algan, “Biz Gaziantep`te buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Gece-gündüz alkollü gezen bir nesil istemiyoruz, biz diri, uyanık ve bilgili olacak bir nesil istiyoruz. Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayacağız. 75 TL`ye bunu gece kulüplerinde yapanlar, başka şehirlerde oynadıkları oyunu Antep`te de oynamak istiyorlar. Ayyaş bir neslin olmasını istiyorlar. Genelde üniversite civarında çalışma yaparak öğrencileri hedef alıyorlar." dedi.

"Gençler olarak buna tepkimizi ortaya koyacağız"

Üniversite çevresine asılan afişlerin kaldırılması için Zabıta ekiplerini aradıkları halde afişlerin hâlen kaldırılmadığını söyleyen Algan, bu festivalin Gaziantep`te düzenlemesini bir nabız yoklaması olarak niteleyerek şöyle konuştu:

“Şu an halkın nabzını yokluyorlar. Normalde 75TL`ye dört bardak içki içilemezken bu tür ortamlarda da aynı fiyata sınırsız içki veriliyor. Bu hem halkımızın nabzını yoklama hem de üniversiteli gençleri hedef alan bir işlem olduğu için böyle yapıyorlar. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan içki yasasını gündeme getirdiğinde ‘Biz gece-gündüz içen kafası kıyak bir nesil istemiyoruz, uyanık, diri ve bilgiye mücehhez olacak bir nesil istiyoruz` dedi. Ama burada da AK Partili bir belediye gözümüze soka soka hâlen bu afişleri toplamıyor. Biz dünden bu yana belediye başkanını ve zabıtayı defalarca aradık, bize hiçbir şekilde cevap verilmedi. Gençler olarak bizler her şekilde buna tepkimizi ortaya koyacağız.”

"Sigaraya karşı verilen mücadelenin içki için de verilmesi gerekiyor"

Özellikle de üniversite gençliğinin yozlaştırılmaya çalışıldığı böyle bir etkinliğin yapılmasının kesinlikle kabul edilemez bulduklarını belirten İbrahim Kızılçınar ise, “Bütün üniversite gençliğinin bu etkinliğe tepki vermesi gerekiyor. Başta hükümet yetkilileri olmak üzere büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ‘haberimiz yoktu` diye bir şey dillendirmeye hakları yoktur. Çünkü bütün yetkililerin bundan haberi var. Bununla beraber karşı olanlarında bir tepki vermesi gerekiyor. Biz şu an ülke olarak bir OHAL durumundayız. OHAL sürecinde de bu afişlerin bu şekilde asılması yasal olmamasına rağmen her taraf afişle donatılmış. Türkiye genelinde sigaraya karşı verilen mücadelenin içki için de verilmesi gerekiyor. Bu şekilde alkolün meşrulaştırılmaya çalışılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin üniversiteye yakın bir yerde düzenlenecek olmamasına rağmen içki etkinliğine davet edilen afişlerin özellikle de üniversite çevresine asılmasını manidar bulduklarını ve öğrencileri hedef aldığına dikkat çeken Kızılçınar, “Diğer bir boyutu bunun özellikle Müslümanlar için kutsal ve bayram günümüz olan cuma gününün hedef alınması ve bugünün seçilmesi ise işin ayrı bir boyutu. Geçtiğimiz günlerde Antalya`da açık alanda içkinin yasaklandığına dair bir haber geçmişti. Bunun sadece Antalya`da değil bütün illerde olması gerekiyor. Sadece açık alanlarda içki içilmesi değil, açık alanlarda içkiye teşvik edecek her türlü faaliyetin yasaklanması gerekiyor.” diye konuştu.

"Bu etkinliğin çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum"

Büşra Aslan da, “Ben içkiye karşı biri olduğum için ve dinimizce de yasak olduğu için bu tür etkinlikleri sevmiyorum ve buna karşıyım. Bir öğrenci tarafından düşünüldüğünde de olumsuz durumların ortaya çıkacağından da eminim. Bunun yanlış bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Ben buradan da yetkililere sesleniyorum. Bu yanlış bir durum ve yapılmamalıdır. Ben bu etkinliğe çok olumsuz olarak bakıyorum. Üniversite ortamı çok değişik bir ortam olduğu için aynı zamanda her çeşit insanlar var. Bu etkinliğin çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bu tür organizasyonlarla gençlerin hedef alınarak yozlaştırılmaya çalışıldığını belirten Ahmet Marifet Çınar ise, “15 Temmuz`da da gördük. Bu milleti topla, tüfekle, kavga ve kanla korkutamıyorlar. Bunu geçmişte Kurtuluş savaşında da ceddimiz bunu ispatlamıştır. Şehitkamil ve Şahinbey gibi atalarımız başörtüsü uğruna canlarını feda ederek şehit oldular. Batı ve şer odakları bunu çok iyi bildiklerinden dolayı gençlerin üzerinde bu tür oyunları oynuyorlar. Bu şekilde de gençleri yozlaştırmaya çalışıyorlar. Böylece de kimliksiz ve şahsiyetsiz bir nesil ortaya çıkartmak istiyorlar.” diye belirtti.

"Bu tür festivallerin yapılması kabul edilemez"

"Üniversite çevresine bu tür afişlerin asılması, fiyatı düşük tutmaları ve gençlere daha cazip teklifler sunmaları özellikle üniversite gençlerinin hedef alındığını gösteriyor" diyen Yunus Berk de, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Sınırsız bir alkol ikramı söz konusu. Bu konuya meyilli olanlar için güzel bir teklif. Normal şartlarda 4-5 bardak içki 70-80 TL`yi bulurken, bu etkinlikle sabaha kadar sınırsız. Gençlere kendilerine göre güzel teklif sunuyorlar. Cumhurbaşkanımız, dindar nesilden ve sokakta ayyaş gezmeyen bir nesilden bahsediyor. Ama burada ciddi bir şekilde içkiye teşvik edicilik var. Ben bunu yozlaştırma amaçlı bir girişim olduğunu görüyorum. Üniversite çevresine bu tür afişlerin asılması, fiyatı düşük tutmaları ve gençlere daha cazip teklifler sunmaları özellikle üniversite gençlerinin hedef alındığını gösteriyor. Bu tür festivallerin yapılması kabul edilemez.”

Merve Delen ise, “Bence bu tür programlar uygun değil. Özelikle gençlerin bu şekilde içkili bir ortamda olması hiç uygun değil ve yanlış buluyorum. İçkili olması yanlış bir durum. Çünkü insan içki içtiği zaman kendinden geçiyor, ne yaptığını bilmiyor. Birde sabaha kadar olması da yanlış. Ben olumlu bakmıyorum.” şeklinde konuştu.  

Öte yandan, Gaziantep halkı da, sosyal medyada açılan “#AntepteAlkolÖzendirilmesin” hashtag çalışması üzerinden içki etkinliğinin iptal edilmesini istediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir