• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Şark köşesi ürünleri ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kültürü arasında yer alan şark köşesi takımları son yıllarda kafeler başta olmak üzere ev ve iş yerleri için vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Şark köşesi ürünleri, Türkiye'nin batısında bulunan birçok şehirden de yoğun ilgi görüyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Yanık Çarşı'da (Çarşîya Şewitî) şark köşesi ürünlerini satan Recep Sanık, son yıllarda şark köşesine ilginin yoğunlaştığını söyleyerek, Türkiye'nin batısındaki birçok şehirden sipariş aldıklarını belirtti.

20 yıldan bu yana baba mesleğini sürdüren Sanık, hem rahat hem hesaplı olduğu için şark köşesi ürünlerinin ilgi gördüğünü belirtti. Sanık, "Şark köşesi için yastık, minder imalatını yapıyoruz. Hemen hemen her evde kullanılıyor. Genel olarak el işçiliğiyle yapılıyor ama son zamanlarda fabrikasyon ürünü olarak üretiliyor. Evin odalarından bir odayı şark köşesi yaparak gelen misafirlerin karşılanması için tercih edilir. Ayrıca son zamanlarda kafelerde de çok fazla kullanılıyor." dedi.

Şark köşesinin hem rahat hem de daha hesaplı olduğunu ifade eden Sanık, "Şark köşesinde bulunan malzemeler yastık, minder ve duvar halıları, yer kilimleri, süs eşyalarıdır. Yer yastıkları rahatlık açısından daha iyi olduğu için tercih ediliyor. Hem daha hesaplıdır. Batıdaki illerden de bayağı talep oluyor. İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerden çok talep var." şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik/Mehmet Sıddık Bilge-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir