• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Batman`da STK`lardan Atatürk Parkı`na "cami" talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın ile Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin,  yetkililere çağrıda bulunarak, merkez Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Atatürk Parkı'nda, halkın ibadet ihtiyacını karşılayacak bir camiye ihtiyaç duyulduğunu belirttiler.

Atatürk Parkı içindeki Yılmaz Güney Sineması'nın yerine cami yapılmasını desteklediklerini belirten STK temsilcileri, sinemanın başka bir yerde de yapılabileceğini fakat orada halkın camiye büyük bir ihtiyaç duyduğunu kaydettiler.

Her geçen gün büyüyen kentte cami eksikliğinin de baş gösterdiğini söyleyen Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, camilerin bodrum katlarına hapsedildiğini bu yüzden cami sıkıntısının giderilmemesi nedeniyle halkın rahat bir şekilde ibadet yapması noktasında zorluk çektiğini dile getirdi.

"Bu bir ihtiyaçtır"

Özellikle kentin en işlek caddesi olan Turgut Özal Bulvarı üzerinde Atatürk Parkı civarında cami sıkıntısının yaşandığını vurgulayan Aydın, "Son günlerde Batman'da özellikle Turgut Özal Bulvarı dediğimiz mevkide cami azlığı ve ihtiyacından dolayı daha önce açıklamalar yapıldı. Bizler de Mustazaflar Cemiyeti olarak orada gerçekten bir camiye ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir caminin olmaması, kenar yerlerde olan camilerde ise genelde mescitlerin bodrum katlarında olması, vatandaşların cuma günleri sokak ve cadde üzerinde namaz kılması bizleri üzmektedir. Batman'ımıza yakışmayan görüntüler ortaya çıkmaktadır." dedi.

Söz konusu parkın civarında bir caminin yapılmasından yana olduklarını ifade eden Aydın, bu konuyla ilgili vatandaşlarda da kendileri bazı taleplerin yapıldığını aktararak yetkililerden bu taleplere ilgisiz kalmamalara çağrısında bulundu.

"Atatürk Parkı'nda yapılacak cami halkın isteğini yerine getirmiş olacaktır"

Atatürk Parkı civarında halkın ibadet görevini yerine getirmek için ciddi bir caminin bulunmadığını aktaran Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, "Batman mütedeyyin bir şehirdir. Diyarbakır Caddesi olarak adlandırdığımız caddemiz, nüfus bakımından en işlek olan caddelerimizden bir tanedir. Yol güzergâhında halkın ibadet görevini yerine getirmek için ciddi bir camimiz bulunmamaktadır. Atatürk Parkı'nda eski yıkılmış bir sinemanın yerine caminin yapılması Batman için bir güzellik olacaktır. Halkın da buna büyük bir ilgisi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Halkın talebinin karşılanmasıyla büyük bir eksikliğin ortadan kalkacağına inandıklarını kaydeden Ergin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Diyarbakır Caddesi gece saatlerine kadar halkın yoğun olduğu bir yer. Belli saatlerde ibadet yapmak isteyenlerin orada gideceği yakın bir ortam bulunmamaktadır. Dolayısıyla Atatürk Parkı'nda yapılacak cami halkın isteğini yerine getirmiş olacaktır. O caddede ibadeti yerine getirmede ciddi sıkıntılar var. Atatürk Parkında yol güzergâhındaki insanların rahatlıkla ibadetlerini yerine getirebilecek bir ortam oluşturulursa Batman halkı adına güzel bir ortam olacağına inanıyoruz." (M. Fatih Akgül-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir