• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
Suriyeli çocuklar savaşın acısını resmetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez Mehmet Akif İlkokulunda (Dost Okulu) okuyan Suriyeli öğrenciler, yıl sonu etkinlikleri kapsamında ülkelerinde yaşanan savaşın acısını resmettiler.

Ülkelerindeki iç savaşın ardından geldikleri Batman'da eğitimlerine devam eden öğrenciler, yıl sonu etkinlikleri kapsamında Suriye'de yaşanan acı tabloyu sergiyle gözler önüne serdiler.

Bombardımanlarda evleri yıkılan kimi çocuklar maketten evler yaparken, kimileri de yıkılan cami, okul ve şehirlerin resmini çizip maketini yaparak, duygularını paylaştılar.

Savaş mağduru çocukların çizdiği resimlerden en çok dikkat çekenler ise deniz yoluyla Avrupa ülkelerine gitmeye çalışıp boğulan mülteciler ve kimyasal gazlardan hayatını kaybeden çocuklar oldu.

Yapılan etkinliklerle ilgili bilgi veren Dost Okulu Müdürü Fewaz Arrawi, "Yıl sonu etkinlikleri kapsamında çocuklarımız için bir sergi düzenledik. Dost Okulunda okuyan çocuklardan yaklaşık 100 kişi sergiye katkıda bulundu. Her çocuk, zihninde savaştan kalma bir şeyleri resimlerle hatırlatmaya çalıştı. Bazıları yıkılan evlerinin, bazıları yıkılan camilerin resimlerini çizdiler. Bazıları televizyonlarda gördüklerini çizdiler. Bazı öğrencilerimiz Almanya'ya gitmeye çalışırken boğulan Suriyelilerin resimlerini çizdiler." dedi.

Deniz yoluyla Avrupa ülkelerine giderken boğulan mültecilerin resmini çizen öğrencilerden Sidra Osman Abdulhakim, "Bir buçuk sene önce Haseki kentinden kaçarak Batman'a yerleştim. Suriye savaşından kaçıp Almanya'ya gitmeye çalışırken boğulanları çizdim. Çoğu akrabamız sularda boğuldu." şeklinde konuştu.

Kimyasal gaz nedeniyle hayatını kaybeden Suriyeli çocuğun resmini çizen Ferhad Faysal Hüseyin ise Beşar Esed tarafından atılan kimyasal bombalarla katledilen çoğu çocuk ve kadının resmini çizdiğini ifade etti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir