• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Meşal İle Abbas`ın Bir Araya Geldiği Görüşme Bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hamas`ın lideri Halid Meşal ile Filistin Devlet Başkanı ve El Fetih lideri Mahmud Abbas arasında Endülüs Sarayı`nda çarşamba akşamı yapılan görüşme 2 saat sürdü.
 
Abbas ve Meşal, geçen yılın Mayıs ayında Kahire`de vardıkları anlaşmanın öngördüğü yükümlülükleri uygulamak ve Filistin`de bağımsızlardan oluşan geçici ya da ulusal birlik hükümeti kurulmasını sağlama konusunda atılacak adımları ele aldılar.
Görüşmede Filistin`de yapılacak devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin de değerlendirilen konular arasında olduğu öğrenildi.
 
Müzakerenin ardından Abbas, "Görüşmede atmosfer olumluydu. Uzlaşma yolunda iyi bir başlangıç yaptık" dedi.
Uzlaşma sağlanması için iki tarafın da sağlam adımlar attığını söyleyen Meşal ise, görüşmenin havasının oldukça olumlu olduğunu ifade etti.
 
Abbas ile Meşhal görüşmesinin, Kahire`de yapılacak olan Filistinli siyasi grupların katılacağı toplantıların öncesinde gerçekleşmiş olması ayrı bir önem taşıyor. Filistin`in siyasi geleceğinin şekilleneceği toplantılarda ayrılıkların giderilmesi, Filistin Kurtuluş Örgütü`nün yeniden yapılanması gibi konuların masaya gelmesi bekleniyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir