• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
HDP Milletvekili Nursel Aydoğan için tutuklama kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında, 21 Nisan'da tahliye edilmesinin sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir üst mahkemeye itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı verildiği belirtildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2016 Kasım 04 günü tutuklanan ve dosyası yetkisizlik kararı ile Diyarbakır'a gönderilen HDP Milletvekili Nursel Aydoğan'ın Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "örgüte üye olmak", 14 defa "örgüt propagandası yapmak", 2 kez "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet", 2 kez "Suç ve suçluyu övme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ve "Halkı kanunlara uymamaya tahrik etmek" suçlarından toplam 103 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.  

Nursel Aydoğan 21 Nisan'da 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tahliye edilmişti.

Nursel Aydoğan'ın tahliye edilmesine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir üst mahkemeye itiraz edildi. İtirazı değerlendiren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Aydoğan'ın eylemlerinin bir bütün olarak "terör örgütü" üyeliği suçunu oluşturduğu belirterek, hakkında yeniden tutuklama kararı verildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir