• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli yetimlere yardım eli uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de savaşın içinden çoluk çocuğuyla beraber kaçan birçok kişi, başta Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır olmak üzere Türkiye'nin hemen hemen bütün şehirlerine göç ederek zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor.

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der) tarafından Diyarbakır'a göç eden yetim aileler ziyaret edilerek, et yardımında bulunuldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, herkesi muhacirlere kardeş olmaya çağırdı. Karavil, "Bölgemizdeki muhacir kardeşlerimizle ilgili muhacir komisyonu olarak bir çalışma başlattık. Bu kapsamda yaklaşık olarak 175 aile tespit edildi. Onların ihtiyaçları en kısa zamanda kendilerine ulaştırılacaktır inşallah. Bu aşamada Suriyeli aileler ziyaret edilerek manevi desteğin yanı sıra et ihtiyaçları karşılandı." dedi.

"Suriyeli yetimleri sahiplenmeye devam edeceğiz"

Türkiye ve Türkiye dışında çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Karavil, "Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle bu çalışmalara hız verdik. Suriyeli yetimleri her zaman olduğu gibi sahiplenmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yardım ve ziyaretlerin devamının geleceğini söyleyen Karavil, ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştıklarına değinerek, "Bu akşam yatalak hasta bir kardeşimizi de hastaneye götürerek tıbbi ihtiyaçlarının karşılanmasında ona yardımcı olacağız. Yetim-Der olarak onu hastaneye götürüp gereken tıbbi tedbirlerin alınması için arkadaşlarımız şu an devreye girmiş." ifadelerini kullandı.

"Muhacir kardeşlerimize sahip çıkmalıyız"

Suriye'de savaşın başladığı ilk günden bu yana muhacirlere yardım eli uzattıklarını sözlerine ekleyen Karavil, "Sadece bölgedeki muhacir kardeşlerimize değil aynı zamanda Halep'in kuşatılması sırasında başlattığımız kampanya kapsamında yardım TIR'larımız ihtiyaç sahiplerine ulaşmıştı. Muhacir kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Maddi ve manevi noktada onlara yardım etmek isteyen kardeşlerimizin yardımlarını bekliyoruz inşallah." dedi. (M. Sıddık Bilge-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir