• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
Başbakan yardımcısı Kurtulmuş`tan Hamas açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hamas'ın açıkladığı yeni vizyon belgesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Hamas'ın yeni siyaset belgesinin, Filistin sorununun çözümü açısından olumlu bir etkisinin olup olmayacağının sorulması üzerine, belgeyi henüz incelemediğini ve bu yüzden bir yorum yapmak istemediğini belirterek, "Ama genel olarak bizim görüşümüzün ne olduğu açıktır." dedi.

İşgal rejimi İsrailin işgal ettiği topraklardan ve özellikle yeni yerleşimciler üzerinden, yeni işgalleri sürdürmesinden duyulan rahatsızlığı vurgulayan Kurtulmuş, siyonist rejimin BM kararlarına uyması gerektiğini, bölgede iki devletli bir çözümün yegane alternatif olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, özgür, bağımsız ve tam manasıyla egemen Filistin devletinin kurulmasının şart olduğunu ifade ederek, uluslararası barışın sağlanması bakımından, bunun en doğru yol olduğunu dile getirdi. Kurtulmuş, Hamas'ın siyaset belgesini inceledikten sonra görüşlerini daha detaylı paylaşabileceklerini bildirdi.

AA / Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir