• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Mavi Marmara Derneğinden Reuters`a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da Başbakanlık Ofisi yakınlarında 'terör saldırısı' şüphesiyle gözaltına alınan Halid Ömer Ali`nin Mavi Marmara gemisinin yolcularından biri olduğuna ilişkin Reuters`ın yayınladığı habere Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği`nden tepki geldi.

Yazılı açıklama ile gösterilen tepkide, haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Söz konusu haberin skandal olarak nitelendirilen açıklamada, “27 Nisan Perşembe günü İngiltere'nin başkenti Londra'da Başbakanlık ofisi yakınlarında 'terör saldırısı' şüphesiyle ismi Halid Ömer Ali olduğu belirtilen bir şahsın gözaltına alınmasıyla ilgili İngiliz haber ajansı Reuters büyük bir skandal habere imza attı. Reuters haberinde; Londra'da gözaltına alınan Halid Ömer Ali'nin 2010'da İstanbul'dan Gazze'ye yardım götüren ancak uluslararası sularda İsrail'in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde olduğunu ileri sürdü. Haberi yazarken filonun organizatörlerine bu konuyu sormaya bile tenezzül etmeyen Reuters; Mavi Marmara Gemisiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan Halid Ömer Ali adlı şahsın ‘Mavi Marmara Gemisinde yolcusu` olduğunu yazarak tamamen maksatlı ve gerçeği yansıtmayan bir haber yapmıştır” denildi.

Mavi Marmara saldırısının, 10 silahsız aktivistin İsrail askerlerince katledildiği hatırlatılan açıklamada, “Bu yanlış bilgiyi gerçekmiş gibi sunmak hem sorumsuzluk hem de Mavi Marmara kurbanlarının yakınlarına saygısızlıktır. Bu tür mesnetsiz haberler Gazze Özgürlük Filosuna dair daha geniş çaplı olumsuz ve yanlış malumat yayma kampanyasının bir parçasını oluşturmaktadır. İki olay arasında hiç bir bağlantı bulunmamaktadır ve aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir