• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
"Halkımız Peygamber Sevdalıları Platformunu yalnız bırakmıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Koordinatörü tarafından gerçekleştirilen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)"  temalı Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılan yazarlar, İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Hz Muhammed'in hak ve adalet örnekliğinden mesajların verildiği etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş ve Mehmet Ali Ortaç,  Kutlu Doğum etkinliklerini sabote edenlere inat Hz Muhammed'in sevgisinin tüm meydanları doldurduğunu belirttiler.

"Bu meydanda ilk defa böyle bir etkinlik görüyorum"

Van'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin Diyarbakır ve Batman'dan sonra en kalabalık program olarak değerlendiren Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Van'a daha öncede geldiğini ama bu meydanda ilk defa böyle bir etkinliğin yapıldığını gördüğünü söyledi.

Kutlu Doğum etkinliğine yoğun ilginin olduğunu belirten Göktaş, "Etkinlik çok kalabalıktı, eğer sizde farkına varmışsanız çok herkes bir yerde değildi. Toplu alanın dışındakiler, toplu alandan çok daha fazla kalabalıktı. Görebildiğimiz kadarıyla dışarılara yayılmıştı. O yeşilliklerin içinde insanlar hem piknik yapıyordu, hem de bizi dinliyorlardı. Ses ulaşıyor mu diye kontrol ettim gerçekten de ulaşıyordu. Türkiye'de görebildiğim kadarıyla Van; Diyarbakır ve Batman'dan sonra 3'üncü sırayı alabilecek ciddi bir kalabalığa sahipti. Elhamdülillah insanlar canı gönülden dinliyorlardı ve katılıyorlardı. Bu bizim için önemlidir." dedi.

"Peygamber Efendimizi anlama etkinliği bir sel gibi taşmıştır ve buna hiç kimse engel olamayacaktır"

Kutlu Doğum etkinliklerini sabote etmek isteyen bazı yayın organlara da tepki gösteren Göktaş, "Allah Resulünün davasını artık hiç kimse camilere ve evlere geri sokamayacaktır. Bu taşmıştır ve bunu kimse önleyemez. Bir kesimin dırıldandığına bakmayınız. Bunlar ne istiyorlar acaba? Mevlid denilince TRT'de 3-4 kravatlı mevlid okurdu yine aynı şekilde kravatlı bir ilahi grubu vardı. Yani o günlere mi döneceğiz, onu mu istiyorlar, eski günleri mi arzu ediyorlar? Onun için Peygamber Efendimizi anlama etkinliği bir sel gibi taşmıştır ve buna hiç kimse engel olamayacaktır." diye konuştu.

"Bu atmosfer şahsıma Resulullah'ın ashabını hatırlatmaktadır"

Kutlu Doğum etkinliğine katılan peygamber sevdalısı halkın kendilerine Hz Muhammed'in ashabını anımsattığını söyleyen Mehmet Ali Ortaç ise duygularını şu şekilde ifade etti:

"Bu atmosfer karşısında ehli imanın duygulanmaması mümkün değildir. Özellikle bu atmosfer şahsıma, Resulullah'ın ashabını hatırlatmaktadır. Onun için toplanan, ona yardımcı olan, ona hak ve adalet davasında yardımcı olan o günün ashabını hatırlatmaktadır. Bizler de bu etkinliklerde Peygamber Sevdalıları Platformunun hatipleri olarak, burada toplanan kalabalıklara peygamber sevdalılarına Allah Resulüne yardım eden, ashabını hatırlatmaya çalışıyoruz."

"Halkımız Peygamber Sevdalıları Platformunu yalnız bırakmıyor"

Halkın; Türkiye'de, Avrupa'da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformunu yalnız bırakmadığına ve çağrılarına kulak verdiğine dikkat çeken Ortaç, "Onun davasına sahip çıkmaktan kastımız; onu tanımak, onun gibi yaşamak, ona benzer bir yaşam sürmektir. Zaten bizler bu dünyada ne kadar ona benzer bir yaşam sürsek, ahirette her halde ona o kadar yakın olacağız. Dolayısıyla bizim halkımıza vermek istediğimiz mesaj budur. Halkımıza son olarak şunu diyoruz, diyoruz ki; 'Sizi Allah'ın rızasına çağıran, sizi Resulullah'ın davasına çağıran insanlara oyun, onlara yardımcı olun, onları yalnız bırakmayın. Nitekim halkımızda bu minvalde çağrıda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformunu yalnız bırakmıyor." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir