• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Batman`da 1 Mayıs etkinliği sönük geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da Petrol-İş, Eğitim-Sen, Genel-İş, BES, SES ve Toprak ve Tarım Orman-Sen gibi sendika ve konfederasyonlar tarafından organize edilen "1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı" etkinliği saat 11.00'de başladı. Etkinliğe katılımın az olduğu görüldü.

16 Mayıs Stadyumu önündeki alanda düzenlenen "1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı" etkinliğinde polis güvenlik önlemleri aldı.

Petrol-İş Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, Eğitim-Sen Şube Başkanı Necati Dadak, Genel-İş Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, BES Temsilcisi Zekeriya Özdil, SES Şube Başkanı Deniz ile Toprak ve Tarım Orman-Sen Yöneticisi İlham Koyuncu'dan oluşan tertip komitesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, KESK Başkanı Şaziye Köse, SES Başkanı Gönül Erdem, Petrol-İş Sendikası Genel Etiğim ve Örgütlenme Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Tarım Orman Sen Genel Merkez Yöneticisi Ahmet Keleş ve bazı sendika üyeleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Petrol-İş Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, türkiye'nin yaklaşık bir yıldır OHAL ile yönetildiğini söyledi.

Belediyelere kayyumlar atanarak halk iradesinin gasp edildiğini savunan Kaygusuz, "Binlerce emekçi ihraç ediliyor ve insanlar açlıkla terbiye edilmeye çalışılıyor. Bugün aramızda 10'larca KHK mağduru arkadaşlarımız var." dedi.

Konuşmasında çözüm sürecinin yeniden başlamak zorunda olduğunu söyleyen Kaygusuz, çözüm sürecinin bitmesinin karanlık ve kirli ellerin bir provokasyonuna bağladı. (M. Fatih Akgül -  İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir