• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çerkezköy`de  Kutlu Doğum Coşkusu…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörlüğü tarafından Şehir Anfi tiyatrosunda "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Çerkezköy sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörlüğü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar, etkinlik alanının girişine kurulan güvenlik noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Yusuf Kayacan'ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Saat 17.00'de Hafız Mahmut Pürnek'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından salâvat ve tekbirlerin getirildiği programda açılış konuşmasını Molla Cemal Çınar hoca yaptı. Ardından Mevlithan Servet İslam Türkçe Mevlid-i Şerif okudu. Daha sonra Grup Özlem sanatçıları Selami Güneş, Bilal Şayık ve Basri Aşkın ilahi ve ezgiler seslendirdi.  Sonrasında şiirini seslendirmek üzere Seyfullah Sivi sahnede yer aldı.

Günün anlam ve önemine binaen Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Gönül yaptığı konuşmada bugünün en büyük davası ve hakikatinin İslam olduğunu, aynı şekilde yarınların da en büyük davası ve hakikatinin İslam olacağını söyledi.

Gönül , “İslam bütün insanlığı kuşatan bir rahmet medeniyetidir. Çünkü İslam bütün insanlığı huzura, güven, kurtuluşa ve saadete davet eden bir şefkat medeniyetidir" dedi.

Gönül şöyle devam etti;

"İslam bütün insanlığa hak ve adalet çağrısı yapan bir izzet medeniyetidir. Tarih şahittir ki adalet sütunları yıkılmış toplumlar ayakta kalmayı başaramamıştır. Bir yerde adalet yıkılırsa huzurda yıkılır, güvende yıkılır, insanlıkta yıkılır. Hak ve adaletle hükmetmeyen düzenler çöplüktür. Hak ve adalet ile karar vermeyen hâkimler, savcılar, liderler, yöneticiler şeytanın birer çöplük memurlarıdırlar. İslam medeniyeti her zaman haktan ve adaletten yana olmuştur. İslam milletine mensup Müslümanlar çok iyi biliyorlar ki bir medeniyetin adalet mekanizması çökerse o milletin her şeyi çöker. O yüzden bir milletin hayatından adalet mekanizmasını çekmek demek o milletin kafasına kurşun sıkmak demektir. Bir milletin hayatından adalet mekanizmasını çekmek demek o milletin hürriyetine ve özgürlüğüne kurşun sıkmak demektir.” İfadelerini kullandı.

Etkinlik, daha sonra seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından Molla Cemal Çınar hocanın yaptığı kapanış duası ile sona erdi. Program çıkışındatümkatılımcılara "Hira'dan Yükselen Nur"kitabı hediye edildi.

(Fatih Gegez -Doğruhaber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir