• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Laleler Muş Ovası`nı şenlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meşhur Kırmız Muş Lalesi baharın gelişiyle birlikte ovayı şenlendirmeye başladı. Her yıl nisan ayının sonlarına doğru çıkmaya başlayan laleler ovayı kırmızıya bürürken ovaya adeta yeni bir hayat bahşetti.

Muş`un sembolü haline gelen Muş Lalesi özellikle ekimin yapılmadığı, kimyasal ilaçların kullanılmadığı ham toprakta çıkıyor. Kırmızı renkleriyle Muş Ovasını kırmızıya boyayan lalenin ömrünün yaklaşık 15 gün olduğu belirtiliyor.

Ovanın belirli yerlerinde çıkan laleler halkın ve yoldan geçen yolcuların uğrak yeri olmaya başladı. Araçlarını yol kenarına park edip lale toplayan vatandaşlar resim çektirip görsel şöleni yaşıyorlar.  

Hafta sonunun lale toplayarak değerlendirdiğini söyleyen M. Şirin Alataş, “Genel olarak nisan ayının sonunda Muş Lalesi olarak bildiğimiz kırmızı laleler özellikle Muş Ovası'nın belli kesimlerinde kırmızıya boyar. Hafta sonunu değerlendirmek için lale toplamaya geldik.” dedi.

Muş`un lale ile ülkeye tanıtıldığını belirten Hacer Büyközer ise ailece lale toplamaya geldiklerini belirterek, “Lale nisan ayında yeşeren Muş`la özdeşleşmiş güzel bir çiçektir. Ailecek buraya geldik, çok güzel bir yer, hep birlikte burada lale topluyoruz. Muş lale ile ülkemize tanıtıldı. Muş`un en güzel özelliklerinden biri olan lale Muşumuzun tanıtılmasında önemli bir etkendir. Buraya her nisan ayında zevkle geliyoruz. Lalelerin fotoğrafını çekiyoruz, topladığımız laleleri sevdiklerimize götürüyoruz.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir