• DOLAR 32.579
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2416.817
  • ...
Mardin'de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kutlu Doğum programı düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda Kur’an tilaveti ile başlayan programa halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Programa Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi il ve ilçe teşkilatları yönetimi ve vatandaşlarında katıldı.

Etkinlikte konuşan Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer,  Hz Muhammed'i anmakla yetinmeyip O’nu hayatımızın her anında yaşamak ve yaptıklarını yani sünnetini tatbik etmek gerektiğini ifade etti.

Eğitim camiası başta olmak üzere tüm toplumun tüm kesiminin Hz Muhammed'ten alacağı güzel davranışların olduğunu dile getiren Değer, “O, çocuklara değer verirdi, komşunun ve yetimin hakkını gözetirdi. El Emin idi,  sözünde dururdu, az yer çok ibadet ederdi, selamı yaygınlaştırırdı, ırkı ve dili ne olursa olsun mazlumun yanında yer alırdı, cömertti.  Söylediği sözü asla unutmazdı, hiçbir konuda aşırılığı kabul etmezdi.” dedi.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan ilahi ses sanatçısı Ömer Karaoğlu, alandaki dinleyicilere başta “Kuşlar parçası olmak üzere, Özlenen Sevgiliye, Şehit Tahtında” gibi ezgiler seslendirdi.

Programın sonunda Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın organizasyonda katkıda bulunanlara teşekkür ederek, Ömer Karaoğu’na Mardin tablosunu takdim etti. (M. Salih Keskin – İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir