• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan 1 Mayıs mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı" dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda, ülkede işçilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için sosyal adalet vurgusu yaptı.

Ülkede çalışanların, vergi yükünün ağırlığı altında hayatlarının yaşanmaz hale getirildiğini ve işçilerin yarısına yakınının, açlık sınırının altında kalan asgari ücretle çalışmaya mahkûm edildiğini belirten Yapıcıoğlu, kadınların ve çocukların ucuz işgücü olarak görülüp sömürüldüğünü de ifade etti.

Yetersiz tedbirler ve elverişsiz çalışma şartları nedeniyle meydana gelen iş kazalarının ise her yıl arttığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, böylesi bir durumda sosyal barışın tesis edilemeyeceğine dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, "Merkezine insani değerler ve insanlığın maslahatını almayan hiçbir anlayış ve irade, refahı topluma yayma amacına hizmet etmiş olmaz. Sadece ülke ekonomisini büyütmeye kilitlenmiş bir iktisat politikası ile çalışan insanlarımızı kapitalist anlayışın çarkları arasında ezmek, emeklerini sömürmek ve günün şartları içerisinde yokluğa/yoksulluğa mahkûm etmek, ‘İşçinin hakkını alın teri kurumadan verin` buyruğuyla kul hakkının ehemmiyetini ön plana çıkaran İslam`a ve insani değerlere savaş açmak, sosyal adaleti temelinden sarsmaktır. Bu olumsuz tabloların değişeceği, zulüm ve sömürüyle eşanlamlı kapitalist sistemin terkedildiği bir anlayışın gerek devlet politikasında gerekse de işverenlerimiz arasında hâkim olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi: "Alın terinin kıymetinin bilindiği ve karşılığının Peygamberimizin hadisinde de belirtildiği gibi ‘Alın teri kurumadan eksiksiz ödendiği` vergi yükünün çalışanların sırtından kaldırılarak adil bir şekilde dağıtıldığı, zorunlu ihtiyaçlara yetecek miktardaki gelirden verginin alınmadığı bir dünya ve sistemi kurmak azmiyle, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nün tüm emekçilerin, milletimizin ve insanlığın huzur ve mutluluğuna vesile olması diliyoruz." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir