• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
Tarihte Kadının Önemi Ve Yeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadın, toplumun mimarıdır. Tarih boyunca farklı bir şekilde tanımlanmış olup farklı statüler de görülmüştür. Tarih süreci içerisinde kadın; Babil`de evcil hayvanlar mesabesindedir. Çin`de insan değildir ve onlara isim dahi konulmaz. Hindistan`da köledir. Antik Yunan`da kadın insan üzerine bir yüktür, pistir ve şeytani varlıklardan biridir. Arabistan`da ise diri diri toprağa gömülen ve değişik şekillerde tanımlanandır.

İslam toplumuna baktığımızda ise kadının çok daha farklı bir yerde görüldüğünü görüyoruz. Değerinin ne denli, genelde toplumun özelde de ailenin kurulmasında ne derece bir ehemmiyete sahip olduğunu çok açık bir şekilde görmekteyiz. Kadın, statüsünün ayaklar altından alınıp cennetlerin ayakları altına serildiği bir ehemmiyete mazhar olmuştur. Hem kendisini yaratan Rabbi katında hem de yaratılan kullar arasında mümtaz/seçkin bir yere getirilmiş ve bu çerçevede kıymeti ve önemi gözler önüne serilmiştir. Kütüphaneler dolusu eserler bu konuda yazılagelmiştir.

Tarih boyunca kadının konumu üzerinden rant elde etmek isteyen gruplar/fıraksiyonlar, muhakkak olmuştur/oluyor. Bu minvalde hiçbir asırda günümüzdeki kadar kadın, hiçbir zaman istismar edilmemiştir. Bu konuda bozguncu zihniyet nice faaliyetler yapmış ve projeler üretmişler/üretiyorlardır. Cahiliye zihniyetinin var olduğu asırlardaki gibi kadın hâla bir meta, bir obje olarak öne sürülüyor. Modanın inanca yön verdiği türlü türlü melânetlerin oyuncağı olması gözümüzden kaymıyor elbette.

Kendini medeniyetin beşiği olarak lanse eden Batı, bir dönem kadının insan olup olmadığını tartışacak kadar ileri gitmişken, günümüzde de aynı zihniyet kadını özgürleştirme adı altında varlığını sürdürmektedir. Fakat süfli emellerine alet etmek gibi gizli hedeflerini artık aleni yapmaktan çekinmez olmuşlardır. Gerçekleri bilelim ki, inandığımız gibi yaşayalım. İnandığı gibi yaşamayanların yaşadıkları gibi inanmaları kaçınılmazdır. Günümüz gidişatı buna doğru değil midir?

İşte bu yüzden İslam`ın kadına verdiği değeri bilmek zorundayız. Zira bu değer fıtrata yönelik bir yaşamı hedefliyor.  Fıtratın dışına çıkıldığında ne tür zararın doğabileceğine işaret ediyor. Tıpkı günümüzde özgürlük adı altında şahit olduğumuz bozulmalar gibi…

Allah`ın insanlar için yeryüzünde koyduğu nizamın yani İslam`ın kadına bakışını tekrar idrak edebilmek temennisiyle.. VESSELAM.

RABİA KÜLTER

Bu haberler de ilginizi çekebilir