• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
Mahallelerinde cami yapılması için yardım bekliyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkezde bulunan yaklaşık 600 haneli Hüsrevpaşa Mahallesi'nin sakinleri, E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunun da bulunduğu mahallelerine cami, Kur'an kursu ve köprü yaptırılmasını istiyorlar.

Kendilerine en yakın caminin yaklaşık 3 kilometrelik uzaklıkta olduğunu belirten mahalleliler, tahsis etikleri alanda cami inşa edilmesini talep ediyorlar.

Cenazelerini başka mahallelere götürmek zorunda kaldıklarını dile getiren mahalle sakinleri, başvurdukları yerlerden herhangi bir netice alamadıklarını belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundular.

Mahalleliler adına düzenlenen basın açıklamasını okuyan Serdar Durer, yaklaşık 600 hanelik bir mahallede cami olmamasının kendilerine üzüntü verdiğini dile getirdi.

Durer, "Gezginlerin durağı, büyüklerin uğrağı bu kadim kent tarihte İslam'a sancaktarlık yapmıştır. Bu kadim kentin kıymetli bir mahallesi olan Hüsrevpaşa Mahallesi kaderine terk edilmiş durumdadır. Yaklaşık 600 hanelik bu mahallenin bir camisi dahi yoktur. Mahalle sakinleri çalmadıkları kapı bırakmadılar. Yine de 'Bir netice alamadık.' diyorlar. Mahalle sakinleri yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan başka bir camiye gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Mahalle sakinleri, cenaze ve taziye başta olmak üzere işlerinde birçok zorlukla karşı karşıyadırlar. Başta devlet olmak üzere hayırseverlerden mahalleye bir caminin yapılmasını istemektedirler." dedi.

Mahallede bağlantı köprüsü olmamasının da başka bir sorun olduğuna değinen Durer, birçok insanın yaşadığı mahalleye köprü yapılması ve mahallenin sosyal konutlarla bağlantısının sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çalmadıkları kapının kalmadığını dile getiren mahalle sakinlerinden Nesih Geylani de ilk ve ortaokulu olan bir mahallede cami ve Kur'an Kursu olmadığını hatırlatarak, yardım talebinde bulundu.

"Devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz"

Cenaze ve taziye işlemlerinde zorluk yaşadıklarını ifade eden Ecvet Yılmaz ise "Derneğimiz olmasına ve müracaatta bulunmamıza rağmen bir netice alamadık. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın yardımını bekliyoruz. Sıkıntılarımız çoktur fakat cami olmazsa olmazlarımızdır. Bizim bir cenazemiz olduğu zaman başka yerlere götürüp dini vecibeleri yerine getiriyoruz. Taziyelerimizi başka yerlerde kurmak zorunda kalıyoruz. Eğer cami ve Kur'an kursumuz olmuş olsaydı bunu kendi mahallemizde yapmış olacaktık. Şu an cami için bir yer tahsisini yaptık. Mahalle sakinleri maddi imkânları olmayan insanlardan oluşuyor. Bundan dolayı yapacak gücümüz yoktur. Devletin ve hayırseverlerin yardımını bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir