• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Kürdistan âlimleri "Kutlu Doğum" etkinliğinden vahdet çağrısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır Newroz alanında yoğun bir katılımla gerçekleşen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı etkinliğe Irak Kürdistanı, İran Kürdistanı ve Suriye Kürdistanı'ndan katılan âlimler, İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.  Alimler, bu tür etkinliklerin Müslümanların vahdetine vesile olduğunu ifade ettiler.

Etkinliğe Irak Kürdistanı`ndan katılan Bizutnawa İslami Genel Müsteşar Sekreteri Abdulllah Heme Murat, bu etkinliği katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Heme Murat, "Bir Kürt olarak burada Kürt Müslümanların toplanması beni çok sevindirdi. Yapılan bu toplantıdan, kalabalıktan dolayı yollar kapanmış, bu toplantıya katılmak beni çok duygulandırdı ve ben de büyük bir heyecan uyandırdı. Katıldığımdan dolayı çok mutluyum. Allah mübarek kılsın." dedi.

"Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları bir kez daha İslam davasına sahip çıktılar"

Müslümanlara, daima İslami dava için çabalamaları tavsiyesinde bulunan Heme Murat, "Ey insanlar Allah`ın vadine kesinlikle inanın. Bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın, üzülmeyin ve gevşemeyin. Eğer sizler Allah`ın dininin yardımcılarıysanız Allah sizi yüceltecektir. Allah`ın yardımı sizinledir. Şu an da Selahaddin-i Eyyübi`nin torunları bir kez daha İslam davasına sahip çıktılar." diye konuştu.

İran Kürdistan`ının Zahidan Eyaletinden programa katılan Şeyh Abdulmecit Murezihi  de burada olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

"Kutlu Doğum programları ne kadar çok yapılırsa vahdet o kadar artacaktır"

Çocukların, platformda seslendirdiği ezgilerin kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Murezihi, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, "Bu ve bunun gibi toplantılar düşmanlar için çok büyük bir cevaptır. Biz burada Resulullah'ın mesajını alıp yeryüzüne yayılıyoruz. Herkes bilsin ki Resulullah bizim rehberimiz ve her şeyimizdir. Biz ona feda olacak olanlarız. Resulullah bütün cihan için rahmet ve vahdet içinde merkezdir. Resulullah vahdetin merkezi olduğundan dolayı bu tür Kutlu Doğum programları ne kadar çok yapılırsa vahdet o kadar daha çok olacak ve muhabbet artacaktır." diye belirtti.

"Kâfirler, aralarında var olan ihtilafı yok sayıp ihtilafsızlıkta birleşiyorlar"

Suriyeli Molla Said, bu tür etkinlerle Hz. Muhammed'in anıldığını ancak bu anma programlarıyla yetinilmeyip verilen mesajların, herkesin fiiliyata dökmesi gerektiğini belirtti.

"Hep beraber Allah`ın ipine sımsıkı bağlanın." ayetini hatırlatan Molla Said, " Müslümanlar her yer de birbirlerini kendilerine dert edinmeleri lazım. Yani şark da garp da bir Müslümanın derdiyle dertlenmeli, neşesiyle neşelenmeli. Amaç budur. Müslümanlar parça parça edildikleri halde Müslümanların birbirlerine el uzatmaması ve yardım etmemesi kendileri için ayıp bir şey. Kâfirler her ne kadar aralarında sorun olsa da söz konusu Müslümanlar olunca bir araya gelip birleşiyorlar ve kendi aralarında ki ihtilafları unutuyorlar. Bundan dolayı eğer Müslümanlar arasında ihtilaf varsa daha fazla unutmamalılar. Çünkü hakikatte, Kur`an ve sünnette Müslümanlar arasında ihtilaf yoktur. Müslümanlar, olmayan ihtilaftan ihtilafa düşüyorlar. Kâfirler ise aralarında var olan ihtilafı yok sayıp ihtilafsızlıkta birleşiyorlar."

"Peygamber, hak ve barışın ve de birlikte yaşamın temsilcisidir"

Irak Kürdistan'ından 22 kişiden oluşan bir heyetle, HÜDA PAR`ın davetlisi olarak Kutlu Doğum etkinliğine katıldıklarını belirten Komale İslami Gençlik Kolları Başkanı Dr. Bosıtan Muhammed, Resulullah'ın aşkı ile insanların burada toplandığını ifade etti.

Bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin, vahdetin bir örneği olduğunu söyleyen Muhammed, "Allah, Peygamber'i alemlere rahmet olsun diye göndermiştir. Bütün Müslümanlar bir araya gelmeli ve dürüst İslam`ı insanlara anlatmalılar. İslami gruplardan oluşan kardeşlerimiz İslam`ın barış dini, hak dini ve birlikte yaşamın dini olduğunu ve de yine İslam`ın öldürmekten, kan dökmekten, yıkmaktan uzak oluğunu göstermeliler. İslam'la olan herkesin gönlü rahat olacak. İslam`ın tekrardan gelmesi için işlerimizi yapmamız, hayatımızı düzeltmemiz ve de  gece gündüz çalışmamız lazım. Benim Müslümanlar  için mesajım şu: Peygamber, hak ve barışın ve de birlikte yaşamın temsilcisidir. Bizim Peygamber'e yönelmemiz lazım. Beni Halepçe'den Amed`e başkasını da buradan Halepçe, Irak, Mısır vb. yerlere götüren şey Peygamber sevgisidir. Yapılan her şey Peygamber içindir." diye konuştu. (Cihan Turan, Fırat Arslan, M. Hüseyin Temel- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir