• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Ankara`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye İkra Eğitim, Kültür, Sağlık ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ankara'da "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sincan Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ses sanatçıları ve kız çocuklarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden Kutlu Doğum etkinliğinde mevlithanlar tarafından mevlidi şerif okundu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İkra Eğitim, Kültür, Sağlık ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Alpsoy, Hz. Muhammed'in Kur'an-ı Kerim ve sünneti ümmetine emanet olarak bıraktığına değindi.

Alpsoy, "Bizlerin bu etkinliği yapmamızın sebeplerinden bir tanesi onun yaşantısını ve örnekliğini sizlere sunabilmektir. Asrısaadete asrısaadet denmesinin sebeplerinden bir tanesi de Resulullahın onlarla birlikte yaşaması ve ashabın onun mesajını birebir uygulaması idi. Suriye, Filistin, Arakan ve Çeçenistan olsun, bütün İslam beldelerine bakıyoruz kan ve gözyaşı var. Müslümanlar birbirlerine düşmüş, Müslümanlar arasında fitne, gözyaşı ve ihtilaflar var. Peki, bunlar neden kaynaklanıyor? Peygamberimizin bize bıraktığı iki emanete sarılmadığımız için." dedi.

Kreş eğitimi alan çocukların sergilediği gösterimle devam eden etkinlikte televizyon programcısı Cengiz Aydın günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

"Evimize Allah Resulünün ahlakını götüreceğiz"

Bu tür etkinliklerin, katılımcılara birçok şeyi kazandırdığını belirten Aydın, "Şunu öncelikle belirteyim. Bu tür etkinlikler bize birçok şeyi kazandırır. Gençlerimiz yetişir, ilahi dinleriz ama şurayı unutmamamız lazım. Buradan evimize bir şeyler götürmemiz lazım. Buradan çıkıp gideceğiz. Bu, sadece süslü bir günün eseri kalmamalı. Buradan evimize Allah Resulünün ahlakını götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kızların diri diri toprağa gömüldüğü bir zamanda peygamber gönderildi"

Hz. Muhammed'in, kızların diri diri toprağa gömüldüğü bir zamanda peygamber olarak gönderildiğini vurgulayan Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Bakınız, Kur'an-ı Kerim'in yarısına yakınında ya direkt ya da dolaylı olarak Allah'ın Resulünden bahseder. Kur'an, Allah Resulünün yaşantısından, ömründen, kendisinden, ahlakından bahsederken o günün sahabesinden bahsetmiyor. Kur'an-ı Kerim bize Hz. Muhammed'i tanıtmak için gönderilmiş. Miladi 610 yılında Roma İmparatorluğu 'Kadın insan mıdır hayvan mıdır?' tartışması içindedir. Böyle bir topluma, kızların diri diri toprağa gömüldüğü bir zamanda peygamber gönderildi. Akrabalık bağlarının yerle bir edildiği, güçlünün güçsüzü ezdiği bir topluma nebi geldi. Allah Resulü, bir deveye fazla yük yüklediği için deveyi Allah yolunda infak eden bir toplum yetiştirdi."

"Toplumsal olarak adil olmamız lazım"

Aydın, toplumsal olarak adil olunması gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Toplumsal olarak adil olmamız lazım. Eğer dünyada 400 milyon yetim çocuk varsa yeryüzündeki bu sistem adil değildir ve değişmelidir. Eğer bugün yeryüzünde 100 insanın elindeki servet dünyada toplam 3 milyar insanın servetinden fazla ise yeryüzünde adalet yoktur ve değişmelidir bu adalet sistemi. Bizim bir şeyler yapmamız lazım. Ortalığı kan revan etmeye gerek yok. İnsanları sahili selamete ulaştırmak için bir rehber edineceğiz. İşte o rehber Hz. Muhammed'dir. Onun öğretileri hadisler ve Allah'ın bize gönderdiği ayetlerdir. Eğer biz bunu yaparsak bugün burada toplanan insanların geleceği, ahireti selamettedir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum etkinliği, okunan duayla sona erdi. (İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir