• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.542
  • ...
"Peygambersiz hayatın peşinde adalet arayanlar girdaba düştü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed'in içinde olmayan bir hayatın peşinde hak ve adalet arayanların ne tür bir girdaba düştüklerine tarihin tanıklık ettiğini söyleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Başkanı Adnan Akgönül, "Peygamber as, ilmik ilmik gönüllere nakşedilmeli o zaman huzur adalet ve hak tecelli edecektir." dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Başkanı Adnan Akgönül, platformun Diyarbakır Newroz alanında düzenlediği  "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliğini İLKHA'ya değerlendirdi.

Aylar öncesinde bu büyük Kutlu Doğum etkinliği için çalışma yürüttüklerini belirten Akgönül, Türkiye'nin bir çok farklı noktasına etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Avrupa'nın farklı şehirlerinde de Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini aktaran Akgönül, şu ana kadar toplan 300 etkinlik düzenlediklerini, bu sayıyı 400'e çıkarmaya hedeflediklerini ifade etti.

Akgönül, bugün düzenledikleri büyük etkinliğe değinerek, "Bugün Diyarbakır'da yapılan bu program tek kelimeyle muhteşemdi. Maşallah, barekallah diyoruz. Bunun gerçek bereketi Peygamber (as)'ın kendisinde saklıdır. Ümit ediyoruz ki Peygamber (as) için bir araya gelen bu insanlar bunun mükâfatını, ecrini alacaklar. Hem ahirette hem dünyada bunun muazzam yansımalarına şahit olacaklar inşallah. Özellikle şehrimizde, bölgemizde, ülkemizde var olan sıkıntıların fitnelerini akan kanın dökülen gözyaşların önünün alınması için bir numune hükmündedir bu çalışma." dedi.

Herkesin bu büyük buluşmadan, halkın gönlünde Hz. Muhammed'in sevgisinin var olduğunu ve kök saldığı çıkarımını yapması gerektiğini vurgulayan Akgönül, "Sorunların çözümü için bu sevginin merkezi olan Resulullah (as) tekrar gündeme gelmeli. Onun, sorunlara çözüm içerikli mesajı, hadisleri tekrar gündeme getirilmeli ve bu şekilde Peygamber gölgesinde insanlar buluşturulmalı ki var olan sorunları hal olsun, giderilsin. İnsanlar arasında var olan ayrılıklar, tefrikalar, ayrıştırıcı yorumların giderilme noktası da burada tam olarak kendini gösteriyor. İnşallah herkes bundan kendine bir ders çıkaracaktır ve Peygamber (as)'ı anlama, hayatını öğrenme, sünnetini yaşamak için gayret gösterecektir." diye konuştu.

Akgönül, şöyle konuştu: "Dünya Müslümanlarına buradan verdiğimiz mesaj şudur: Huzur mu adalet mi arıyorsunuz? Hak ve hakikate kavuşmak mı istiyorsunuz? Var olan sorunlarınızdan ,dertlerinizde kurtulmak mı istiyorsunuz? İşte bu meydan bunun kanıtı ve cevabı. Tüm bunları hak ve adalet rehberi olan Hz. Muhammed'den arayın. Başka kapılardan, farklı yerlerden hak ve adalet arayışına girmeyin. O yollar çıkmaz sokaktır. Senelerdir, Peygambersiz bir hayatın peşinde hak ve adalet arayanların ne tür bir girdaba düştüklerine tarih tanıklık etti, şahit oldu.  Peygamber (as) ilmik ilmik gönüllere nakşedilmeli. O zaman huzur adalet ve hak tecelli edecektir inşallah." (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir