• DOLAR 32.559
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2431.41
  • ...
"Beklentimiz Selahattin`in torunlarının tekrar buradan çıkmasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Newroz Parkı Miting Alanında gerçekleşen "Hak ve Adalet rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temalı Kutlu Doğum Etkinliğine Lübnan`dan katılım gösteren İslami Tevhit Hareketi Lideri Şeyh Bilal Said Şaban, İLKHA`ya değerlendirmelerde bulundu.

Kutlu Doğum etkinliğinde birleşme aşkı ile kalbi atanlara şahit olduğunu ifade eden Lübnan İslami Tevhit Hareketi Lideri Şeyh Bilal, beklentilerinin Selahattin`in torunlarının tekrardan bu topraklardan çıkması olduğunu vurguladı.   

"Bizim ayrılığımız İslam ümmetine en büyük ihanettir"

Kutlu Doğum etkinliğinde yaşadığı heyecanı tarif etmede zorlandığını belirten Şeyh Bilal, "Bu programda yaşadığım heyecanı anlatamam. Kelimeler anlatmama yetmez. Bu program bize Müslümanların artık Filistin`e ve İslam davasına ihanet etmeyi bırakmayı ve birlik içinde olmayı söylüyor. Çünkü bizim ayrılığımız İslam ümmetine en büyük ihanettir, Müslümanlar birlik olmalıdır. Bize en büyük ayıp şu anda Amerika`nın, İsrail`in gözümüze baka baka bizim topraklarımız işgal etmesidir. O yüzden bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Onların dediği gibi bir birlik oluşturulmalı ve bütün Müslümanlar birleşmelidir. Biz burada birleşme aşkı ile yanan Müslümanların kalplerine ve sevgisine şahit olduk. Bizim birleşmemiz lazım ki bir daha Selahattin Eyyubiler, bir daha Muhammed Fatihler ve bir daha Osman gibileri aramızdan çıkabilsinler. Ayrıca bizler Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ebubekir ve Hz. Ali olmak üzere bütün sahabe etrafında, onların hayatını örnek alarak birleşmeliyiz." dedi.

"Hak ve adalet Müslümanların birliği ile olur"

"Bizler Müslümanlar olarak tek bir Allah`a inanıyoruz." diyen Şeyh Bilal, "Birlik içinde olmamız lazım. Allah Resulü`nün bir farkı vardır. Kendisinin dini evrensel bir dindir. Allah Teâlâ O`nu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. Biz de bundan hareketle dünyada Allah`ın birliğini ve adaleti yaymak için çalışmalıyız. Hak ve adalet Müslümanların birliği ile olur.  Müslümanlar bir olmadıkça asla ve asla hakkı ve adaleti sağlayamazlar. Müslümanların öncelikle asıl dostluğu tanımaları lazım. Allah Teâlâ müminlerin dostunun Allah Resülü ve müminler olduğunu ve bu şekilde düşmanlarımızı da belirtmiştir. Allah, Müslümanlara karşı en düşman kişinin Yahudiler olduğunu belirtmiştir.  Hiç şüphe yok ki şu anda Filistin`de Müslümanlara zulmeden Yahudiler bizim en büyük düşmanımızdır. Bunu Kur`an-ı Kerim de belirtmektedir. Bizim beklentimiz tekrardan Selahattin`in torunlarının buradan çıkmasıdır." şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel, Fırat Arslan, Cihan Turan – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir