• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
"Selahaddin Eyyubi gibi farklılıkları bir araya toplayıp o mirasa sahip çıkacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Diyarbakır Newroz alanında düzenlediği "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliğinde protokoldeki yerini alan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İLKHA'ya yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşen etkinliği değerlendirdi.

Bugün ümmetin içine düştüğü hale dikkat çeken Yapıcıoğlu, ümmetin bir araya getirecek vesilenin Hz. Muhammed'in muhabbeti olduğunu vurguladı.

Peygamber Sevdalıları Platformunun bu güzel organizasyonu düzenlediği için kendilerini tebrik eden Yapıcıoğlu, ayrıca bu yılki etkinliklerin ana temasını "Hak ve adalet rehberi Hz. Muhammed" olarak seçilmesini çok yerinde olduğunu belirtti.

Yapıcıoğlu," Ümmet, Resulullah aleyhi selamın izini, onun yolunu terk ettiği günden beri huzur görmedi. Adaleti kaybetti, adaleti kaybettikten sonra kardeşlik bozuldu. Kardeşlikler bozulunca huzursuzluklar çıktı. Huzursuzluklar yer yer sıcak çatışmalara, fiili savaşlara dönüştü. Eğer biz, içinde bulunduğumuz bu halden çıkmak istiyorsak, yeniden kardeşliğin aramızda olmasını istiyorsak adaleti tesis etmeliyiz." dedi.

"Adaleti kaybettiğimiz yerde aramalıyız." diyen Yapıcıoğlu, "Adaletin, aramızdan çıkmasının ardından bizi birbirimize düşüren, adaleti kaybettikten sonra bizi parçalara bölüp bizi sömüren kişilerin, Batı'nın kapısında adaleti ararsak, onların kavramlarıyla biz adaleti bulabileceğimizi düşünürsek çok fena yanılırız. Asla da adaleti bulamayız.  Öyleyse kaybettiğimiz yerde adaleti arayacağız. Doğru yerde adaleti aramaya başladıktan sonra inşallah ümit ediyorum ki onu bulmamız yakındır." ifadelerini kullandı.

Kutlu doğum etkinliklerinin önemine vurgu yapan Yapıcıoğlu, şöyle konuştu: "Bugün ümmet öyle bir haldeki onu bir araya getirecek nadir şeylerden bir tanesi gerçekten Hz. Muhammed'in muhabbetidir, onun sevgisidir. Biz onun ümmetiyiz, eğer yeniden  ümmet olacaksak onun etrafında kenetleneceğiz.  Başka da bizi bir araya getirecek herhangi bir şey yoktur. Bu Muhammedî sevda dalga dalga yayılıp inşallah her kavimden, her mezhepten insanı kendi etrafından birleştirecektir, bir araya getirecektir. Şu anda misafirler arasında çok farklı renklerden çok farklı dilleri konuşan pek çok insan, alim, kanaat önderi, misafir burada bir araya gelmiş durumdadır. İnşallah Selahaddin Eyyubi dedemizin yaptığı gibi biz de bu Peygamberî sevda etrafında farklı kavimleri, farklı mezhepleri tekrar bir araya toplayıp onun o mirasına sahip çıkmış olacağız." (Fırat Arslan, M. Hüseyin Temel, Cihan Turan- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir