• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
"Peygamberin aşkını anlatan eserler yapmaya devam edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber sevdalılarının tekbir ve salâvatlarla akın ettiği Newroz Parkı Miting alanında "Hak ve Adalet Rehber Hz. Muhammed (sav)"temasıyla düzenlenen Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği, büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Alanda saat 11.00'den sonra Özlem Ajans sanatçıları ile ilahi sanatçısı Ender Tekin, seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle etkinliğe saatler kala alanı dolduran Peygamber sevdalısı halkı coşturdu.

Özlem Ajans sanatçılarından M. Nur, Cahit Kılıç, Ayetullah Atila, Mücahit Yalçın ve Mehmet İnat tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Ardından M. Nur Yönden, Mehmet İnat adlı çocuklar, Kanê Muhammed Mustafa kasidesini seslendirerek, koro şeklinde ‘Selam Sana` dedi.

Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından M. Ali Oğuz, Nezir Güler, M. Nuri Yönden, Derviş Madsor, Mehmet İnat, Mücahit Yalçın, Cahit Kılıç, Özcan Atsat, Remzi Esmer, Nurullah Kuray, Nurullah Ürün, Ferdi Kalkan, Şeyhmus Çakmak ve ilahi sanatçısı Ender Tekin birbirinden güzel ilahi, ezgi ve kasidelerle alanı dolduran yüzbinlere seslendi.

İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan M. Ali Oğuz, "Biz Özlem Ajans olarak aynı zamanda Peygamber Sevdalıları Platformu üyesiyiz. Biz de kendimizi Peygamber sevdalılarının birer unsuru olarak görüyoruz.  Beraber bir çalışmamız var. Bu etkinlikte 20 sanatçıyla yer aldık. Onun sevincini yaşıyoruz. Arkamda bir insan denizi var, coşku had safhada ve bunu hazırlayan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bütün sanatçıları bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu meydanda herkese yer var." dedi.

Özcan Atsat da  "Bu kalabalığı görüp heyecanlanmak mümkün değil. Onlara söylediğim ilahiler ve marşlar onur verici.  Bunu yaşamak gerekir. Mutlaka gelecek sene herkesin katılmasını gerekir." dedi.

Kutlu Doğum etkinliğinin çok coşkulu geçtiğini söyleyen Bilal Güler, ellerinden geldiği kadar Peygamber aşkını ve sevgisini söyledikleri ezgilerle aşılayacaklarını belirtti.

Güler, "Allah Peygamber sevdalılarında razı olsun.  Peygamberin aşkını sevgisi millete aşılıyorlar. Kendilerinden minnettarız. Biz de eserlerimizle bu etkinliklere katıldık. Bu coşkuya ortak olduk, birçok yere gittik. Elimizden geldiği kadar Peygamberimizin aşkını anlatan eserler yapmaya devam edeceğiz. Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Milyonlarca insanın tek bir ağızdan peygamber sevdasını dile getirdiğini ve bundan heyecan duyduğunu belirten Ender Tekin, Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum programında bulunmak için Diyarbakır'a geldiğini söyledi.

"Milyonlarca insan tekbir getiriyor tüylerimi diken ediyor"

Gördüğü manzara karşısında mutlu olduğunu ve duygulandığını söyleyen Tekin, sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Çok güzel bir ortam, Gerçekten muhteşem bir kalabalık var. Biraz şaşkınım, biraz mutluyum. Ama gerçekten bu manzarayı gördüğümde çok duygulanıyorum. Ben özellikle kendi eserlerimde efendimiz aleyhisselama hitaben birçok sözler kullanıyorum, besteler yapıyorum. Ama tabi insan gönlünden böyle kalabalıklara hitap etmeyi geçiriyor. Böyle kalabalıkların önünde olmak bu birlikteliği bu beraberliği birebir yaşamak ayrı bir mutluluk ayrı bir duygudur. Televizyon ekranlarında bunu yaşıyorsun, ama önündeki kalabalıkları göremiyorsun. Burada milyon insan tekbir getiriyor, açıkçası tüylerimi diken ediyor. Şu anda çok heyecanlıyım. Burada olmak anlatılabilir bir duygu değil, yaşamak gerekiyor burayı. Diyarbakır bugün çok güzel." şeklinde konuştu.

Remzi Esmer ise kalabalıktan dolayı çok heyecanlı olduğunu ve etkinlikte bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirtti. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik, Mehmet Aslan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir