• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
"Her zaman bu tür etkinliklere katılacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanı'nda düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğine katılan vatandaşlar ile kermesteki görevliler duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Kutlu Doğum etkinliğine katılan 7'den 70'e birçok kişi, bugünü dört gözle beklediğini belirterek, Hz. Peygamber'in sevgisinin kendilerini bu alana getirdiğini söyledi.

Mersin'in Tarsus ilçesinden geldiğini belirten Halil Gültekin, Kutlu Doğum etkinliklerinin başladığı tarihten itibaren düzenli bir şekilde bu etkinliklere katılım sağladıklarını dile getirdi. Gültekin, "Çok memnun oluyoruz. Farklı insanları bir arada görmek bizleri memnun ediyor. Bu çalışmaları yapanlardan Allah razı olsun. Her zaman bu tür etkinliklere halis niyetimizle katılacağız. Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum." dedi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinden etkinliğe katılan Çetin Harmancı, düzenli bir şekilde katıldıkları bu etkinliklerin Müslümanların birleşmesine vesile olmasını temenni etti.

Ülkesinde başlayan iç savaş nedeniyle 2 yıl önce Diyarbakır'a göç ettiğini söyleyen Suriyeli Muhammed Cuma, Müslümanların vahdetini istediklerini ifade etti.

Engelli çocuğuyla birlikte etkinliğe gelen Metin adındaki vatandaş, çocuğunun kendilerinden daha çok bu etkinliğe katılmak istediğini dile getirerek, "Çocuğum engellidir. Fakat aklı fikri bu tür etkinliklerdedir. Günlerden beridir bugünü bekliyordu. Onu alıp getirdim. Çok mutluyuz, etkinlik çok güzel. Sürekli bu etkinliklerin yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Platform tarafından miting alanında açılan kermeste görev yapan Metin Tuna, Mehmet Ekinli ve Yusuf Aşken ise şunları söylediler: "Düzenlenen etkinlikte açılan kermeste ücretsiz olarak çalışıyoruz. Ülkenin farklı noktalarında buraya gelen vatandaşlar var. Bizler de bunlara hizmet etmekten gurur duyuyoruz."

Etkinliğin çok güzel olduğuna değinerek, herkesin bu tür etkinliklere gelmesi için çağrıda bulunan vatandaşlardan Besime Çoban, Asiye Çoban, Halime Demir ve Susa Erdoğan ise "Bizler Allah Resulü için buraya gelmişiz. Çok mutluyuz, gerçekten güzel bir etkinlik. Yoğun bir katılım var. Bu duygu ve düşünceleri anlatmakla bitiremeyiz ancak bu yaşamakla hissedilebilir." şeklinde konuştular. (Mehmet Aslan-İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir