• DOLAR 32.536
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2478.061
  • ...
Ağrı`da Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı Şehir Stadyumu`nda düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Program Cafer Güven'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Mevlithan ekibinin okudukları Mevlid-i Şerif`in ardından program ilahi sanatçısı Burhaneddin Cebba ve Grup Vahdet`in Hz. Muhammed'in üzerine bestelenen eserleri seslendirmesiyle devam etti. Seslendirilen ilahi ve ezgilere halk sık sık eşlik ettiği görüldü.

Sanatçıların ardından kürsüye Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz dönem sözcülerinden Şaban Gökhan selamlama konuşması yaptı. Gökhan, "Peygamber aşkını söndürmeye çalışanlar asla kazanamamışlardır. Bizler Peygamber Efendimizin ahlakı ile ahlaklanmadığımız için bugün dünyada adaletsizlik diz boyu olmuştur. Bizler yaşanılabilir bir dünyada asrısaadet gibi bir hayat yaşamak istiyorsak Peygamberin yolunda gitmeliyiz ve onun ahlakı ile ahlaklanmalıyız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Çocuk İlahi Grubu ve ilahi sanatçılarının seslendirdiği ezgi ve ilahilerin ardından programa konuşmacı olarak karılan İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Ali Aslan günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Aslan, "Mekke fethedildikten sonra Hz. Muhammed Mekke halkına şöyle dedi: 'Bugün size bir kınama yoktur. Geçmiş geçmişte kaldı.' Mekke halkı Hz. Peygamberin adaletini iyi biliyordu. Hz. Peygamber hepsini azat etti. 'Siz bize hakaret ettiniz, amcamı şehit ettiniz' demedi. Kurtuluş İslam'dadır. Avrupa bugün halen Hz. Muhammed`i tanımış değil. Avrupa'nın köleliğini yapanlar da O`nu tanımış değildir. Çünkü Hz. Muhammed adalet getirmişti ve getirdiği adaletle hayvanlar dahi zarar görmemişti. Ama şu 20'nci asırda zalimler bizlere cahilleri tanıttılar. Her kim Hz. Muhammed`i kendine örnek edinirse işte o kimse kemale ermiştir. İslam tarihi boyunca insanlık hiçbir zaman bu derece Hz. Muhammed`in adaletine muhtaç kalmamıştır. Çünkü onun davası hak ve adalet idi. Sevgisi şefaatti, kurtuluştu, izzetti, dünya ve ahiret şerefiydi." dedi.

Aslan konuşmasının devamında, "Hz Muhammed döneminde köleler çıplaktı ama bugün 'tesettürlü bacılarımıza kölelik' diyorlar. Asıl hürriyet Muhammed'e tabi olmaktır asıl hürriyet tesettürdür. Ey Muhammed vallahi Ağrı halkı genci yaşlısıyla sana kalbini açmış sana tabi olmuş seni bekliyorlar. Unutmayın bizim Kutlu Doğum'daki amacımız Hz. Resulü anlamaktır." dedi.  

Müslümanların bugün yaşadıkları sıkıntıların sebebinin insanların Hz. Muhammed'in yolunun terk edilmesi nedeni ile olduğunun altını çizen Aslan "Bakın ashabı kiram Habeşistan'a hicret ettiler, başka devletlere gittiler ama yollarda kimse boğulmadı, denizlerde kimse zulme uğramadı. Şimdi neden denizde balıklara yem oluyoruz. Çünkü biz Hz. Muhammed'in yolunu terk etmişiz. Tekrar Hz. Muhammed'in yoluna dönmeliyiz." şeklinde konuştu.

Program yapılan tiyatro gösterimi ve seslendirilen ilahi ezgiler ve yapılan dua ile son buldu. (İLKHA) 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir