• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...
Radyofrekans İle Bölgenin İlk Göz Tümürü Ameliyatı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Hastanelerinde radyofrekans cihazı kullanılarak bölgenin ilk orbita tümörü ameliyatı başarıyla yapıldı. Böylece D.Ü. Hastanelerinde göz tümürü ameliyatlarında da bölgede bir ilk gerçekleştirilmiş oldu.
 
Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Şeyhmus Arı, ameliyatla ilgili şöyle konuştu: "Radyofrekans yöntemiyle bölgemizde ilk kez orbita tümörü ameliyatı hastanemizde gerçekleştirildi. Cafer İçlin (20 ) adındaki hastamız, bir buçuk ay önce gözlerinde büyüme şikayeti ile hastanemize başvurdu. Hastanın yapılan tetkikleri sonrasında göz küresinin arkasında 26x15x15 mm`lik tümör dokusu tespit edildi. Tümörün büyümeye devam etmesi nedeni ile göz küresinin orbita dışına itildiği, görme bulanıklığı ve çift görme şikayetlerinin başladığı görüldü.


Hastaya bu tür tümürlerin cerrahi müdahale ile kafatası kaldırılarak tümörün alındığını, ancak biz göz kapağı kıvrımı üzerinde küçük bir kesi ile radyofrekans yöntemiyle ameliyatı yapacağımızı anlattık. Hastanın onayı alındıktan sonra zaman kaybetmeden ameliyata başladık.``
 
Bölgede İlk Defa yapılan Bir Ameliyat
Bu tür göz tümürü ameliyatının bölgede ilk defa Dicle Üniversitesi Hastaneleri Göz Hastalıkları Kliniğinde gerçekleştirildiğini ifade deden Arı: "Cafer İçlin adındaki hastamızın gözünde oluşan orbita tümörü ameliyatı, kraniotomi olarak adlandırılan ve kafatasının kaldırılarak orbita boşluğuna ulaşılabilen cerrahi yöntemin yerine radyofrekans cihazı ile gözkapağı kıvrımı üzerinde sadece 3 cm`lik bir kesi ile orbita boşluğuna yayılmış olan yaklaşık 26x15x15 mm`lik tümör dokusu 45 dakika gibi kısa bir sürede başarılı bir şekilde tedavi edildi.


Hastamız ameliyat sonrası 1. günden itibaren şikayetleri tamamen düzeldi. Görme yetisinde herhangi bir kayıp gelişmesine fırsat verilmeden gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile bölgemizde bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duymaktayız.`` şeklinde konuştu.

Kafatası Açılmadan Ameliyat Yapıldı

Batman`dan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Göz Hastalıkları Kliniğine geldiğini belirten Cafer İçlin (20), `` burada benimle çok ilgilendiler. Tetkiklerimden sonra beni hemen ameliyata aldılar. Kafatasım açılmadan göz kapağımda açılan küçük bir kesi ile ameliyatım yapıldı. Hiçbir zorluk çekmedim. Hiçbir acı hissetmedim. Gözümde dışarıdan görünür bir iz bırakılmadan sağlığıma kavuştum. Başta Şeyhmus hocam olmak üzere tüm ameliyat ekibine teşekkür ederim. `` dedi.
 
Ayetullah Turgut - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir