• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
"Hak ve adaletin olmadığı yerde kan ve gözyaşı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından merkez Kızıkhamurkesen Mahallesi`nde (köyünde) "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.  

Kızıkhamurkesen İlkokulunun bahçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, platforma üye sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Mahalle halkının katılım gösterdiği etkinlikte coşku dolu anlar yaşanırken, etkinliğe mahalle meydanında platform yetkilileri tarafından asılan "Anam babam sana feda olsun ya Resulullah", "Biz seni görmeden sevdik" ve Hz Muhammed'i konu alan ayet, hadis ve sözler güzel görüntüler oluşturdu.

Sunuculuğunu Ubeydullah Çakır`ın yaptığı Kutlu Doğum etkinliği Evner Öztürkmen`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Osman Duran, her yıl düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinde Hz Muhammed'in bir ahlakını konu aldıklarını, bu yılda "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" konusunu ele aldıklarını belirtti.

Etkinlik Mevlithan Doğan Parmaksız`ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlid-i Şerif'in okunduğu esnada bazı katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Etkinlikte, ilahi sanatçılarından Muhammet Özer, Murat Üstündağ ve Yunus Köseoğlu ile Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşkunun doruğa ulaştığı görülürken, seslendirilen ilahi ve ezgilere katılımcılarında eşlik ederek programa renk kattı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Abdulkadir Üstündağ, İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyada yaşanan zulümlere dikkat çekerek, hak ve adaletin olmadığı yerde kan, gözyaşı, zulüm ve şiddetin olduğunu vurguladı.

Hz Muhammed`in, her konuda olduğu gibi hak ve adalet konusunda da Müslümanlara en güzel örnek olduğunu söyleyen Üstündağ, “Hz Muhammed dünyaya gelmezden önceki döneme cahiliye dönemi diyoruz. Allah Resulünün geldiği döneme baktığımızda gerçekten yeryüzünde can, mal, akıl, din ve nesil güvenliği diye bir şey yoktu. İnsanlığın, insanlığından utandığı hatta hayvanların bile insanların yaptığından utandığı bir dönem yaşanıyordu. Zulmün, gözyaşının en doruk noktada olduğu bir dönem yaşanıyordu. Çünkü hak ve adaletin olmadığı yerde kan, gözyaşı, zulüm ve terör vardır.” dedi.

Toplumda bugün yaşanan olumsuzlukların ana temelinde hak ve adaletsizliğin yattığına dikkat çeken Üstündağ, “Allah Resulü ‘Eğer bir fertte, ailede, mahkemede, idarede, devlette adalet hükmedilmezse orada cinayetler çoğalır` diyor. Eğer bugün kardeş kardeşe, çocuk anne ve babasıyla, amir memurla ve işçi patronla düşman ise bunun tek sebebi hak ve adalet ile hüküm vermediğimiz içindir.” ifadelerini kullandı.

İslam ümmetinin bugün içinde olduğu durumun çok içler acısı olduğunu ifade eden Üstündağ, “Bugün bizlerinde aynen o dönemdeki gibi özellikle de Allah Resulünün onların sıkıntısından dolayı üzüldüğü ümmeti Muhammed`in durumu içler acısı. Bugün çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız öldürülüyor. Mukaddesatımıza hakaretler ediliyor, camilerimiz bombalanıyor. Maalesef bununda sebebi yine biz Müslümanların darmadağın olmasından Allah`ın bize gönderdiği hak ve adalet peygamberi hakkıyla tanımamamızdan kaynaklanıyor. Dünyanın her tarafında Müslümanların kanı oluk oluk akıyor. Ama maalesef Müslümanlar olarak bizler bir türlü kendimize gelemiyoruz ve Hz Muhammed`in etrafında toplanamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kurtuluşun İslam`da olduğun, Müslümanların Hz Muhammed`i kendilerine örnek ve tek önder olarak kabul etmeleri gerektiğinin altını çizen Üstündağ, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı:

“Eğer gerçekten kurtulmak istiyorsak, huzur ve saadet istiyorsak, komşuluklarımızın, anne, baba ve çocuklar arasındaki sevgi, muhabbetin artmasını istiyorsak, toplum olarak huzur ve saadet istiyorsak tekrardan peygamberimizi tanımaya, anlamaya çalışacağız. Tekrardan O`nu hayatımıza örnek ve tek önder olarak kabul edeceğiz. O`nun cahiliye dönemini asrısaadet dönemine dönüştürdüğü gibi bizde ancak o zaman huzuru ve saadeti temin edebiliriz.”

Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından etkinlik, yapılan dua ile sona ererken, etkinliğe katılan katılımcılar Kutlu Doğum etkinliğinin köylerinde düzenlendiğinde memnuniyetlerini dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir