• DOLAR 32.478
  • EURO 34.649
  • ALTIN 2501.579
  • ...
Pirim parası almak için haksız elektrik cezası kesiliyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa halkının DEDAŞ mağduriyeti devam ediyor. Şanlıurfa`da elektrik faturası düşük geldiği gerekçesiyle kendisine DEDAŞ tarafından kaçak cezası verildiğini ileri süren bir vatandaş, DEDAŞ`ın yaşattığı mağduriyete tepki gösterdi.

DEDAŞ`ın 2011 yılında kendilerinden habersiz bir şekilde sayaçlarını değiştiğini belirten Eyyübiye ilçesinde ikamet eden İsmail Atmaca, 20 TL olması gereken sayaç bedelinin 60 TL olarak faturaya yansıtıldığını iddia etti.

DEDAŞ tarafından takılıp mühürlenen bu sayaçların geçtiğimiz günlerde DEDAŞ tarafından tekrar kontrol edildiğini belirten Atmaca, ne yaptıklarını bilmediği bu kontrollerin ardından kendisini DEDAŞ görevlisi olarak tanıtan biri tarafından aranarak kaçak cezasının olduğunu bildirildiğini söyledi.

Atmaca o olayı şöyle anlattı:

“Yaklaşık yirmi gün önce DEDAŞ tarafından saatlerimiz defalarca kurcalandı. Ne yaptıklarını bilmiyoruz. Yaklaşık 20 gün önce bir kişi beni şahsi telefonuyla aradı. ‘Ben DEDAŞ`tan arıyorum, sizin elektrik cezanız varmış ödediniz mi?` dedi. Ben de tarafımıza ceza konusunda herhangi bir makbuz ya da tutanak verilmedi. Nasıl olur da siz beni şahsi telefonunuzla arayıp cezamızın var olduğunu söylüyorsunuz? O da ‘beyefendi size cezai işlem başlatacağız bunu uygulayacağız` dedi. Üç abonemize toplam 6 bin TL ceza geldi.”

Yazılanın cezanın gerekçesini öğrenmek için DEDAŞ yetkilileriyle görüşmeye gittiğini ifade eden Atmaca, DEDAŞ kaçak şefinin kendisine önce düşük fatura nedeniyle ceza kestiğini söylediğini daha sonra ise çeşitli bahaneler ileri sürdüğünü iddia etti.

Yetkililerden somut bir gerekçe talep ettiğini belirten Atmaca, “Bize bunu ispat et dedim. Bana bir fotoğraf getirdiler. Yetkiliye 2011`de siz tarafınızdan bağlandı. Siz mühürlediniz ve şu an mühürlü olan saatin içinde nasıl kaçak olur? Kendisi durdu gevelemeye başladı ondan sonra fotoğrafları bize gösterdi. Baktığım zaman sayacın fotoğrafını çekmişler, kendi bağladığı mührü sökmüşler sonra fotoğrafını çekmişler. Güya ters enerji bağlanmış ondan dolayı ceza kesmişler ve ben de kendilerine söyledim: Bu dijital sayaçlarda ters bağlama olursa sayaç devre dışı olur mu? ‘Hayır` dedi. Kendisi de bunu kabulleniyor. diyor ‘bu terste bağlansa yine aktif haldedir`. Zaten bize düzenli bir şekilde 40 ila 80 arası fatura geliyordu ve bizde düzenli faturalarımızı ödüyorduk.” dedi.

DEDAŞ görevlilerinin kendilerince kaçağı düzelttiklerini bundan sonra düşük gelen faturaların yüksek geleceğini söyledikleri halde yeni gelen faturanın da önceki faturalar gibi düşük geldiğini ifade eden Atmaca, zaten her zaman normal elektrik tükettiklerini bunun kaçak gerekçesi sayılmasının haksızlık olduğunu söyledi.

DEDAŞ şefinin kendisine "bizim yüzlerce çalışanımız var. Biz bunları nasıl kontrol edelim içlerinde bazı art niyetliler olabilir" dediğini iddia eden Atmaca, ismini vermek istemeyen bir görevlinin kendisine DEDAŞ`ın ceza başı prim uygulamasının bazı personelleri haksız ceza kesmeye yönlendirdiğini söyledi.

Yetkililere çağrıda bulunan Atmaca, yapılan haksızlığın giderilmesini istedi.

DEDAŞ`a tepki gösteren mağdurlardan İbrahim Atmaca ise şöyle konuştu:

“Ben Şanlıurfalı bir vatandaş olarak buradan DEDAŞ`a tepkimi dile getiriyorum. Referandum günü gelmeden bir hafta önce DEDAŞ millete adeta saldırmaya başladı. Bunun amacının bu referandumda Şanlıurfa halkının 'hayır' kullanması içindi. Her eve nereden baksan 2 bin TL para cezası kesmeye başladı. Kurduğu bir ekiple bütün mahallelere dadanıp saatler nasıl olsa dışarıdadır evdekiler içerdedir, görmezler diye kendi bildikleri bir yöntemle insanları mağdur etmeye çalışıyorlar.” (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir