• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
"Bizim rol modelimiz şüphesiz Hz. Muhammed`dir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Batman'a gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bir alışveriş merkezinde düzenlenen programda halka hitap etti. Konuşmasında asr-ı saadet döneminden bahseden Hatipoğlu, rol modelimizin Hz. Muhammed olduğunu ifade etti.

Alışveriş merkezindeki programda vatandaşlara konuşarak, Hz Muhammed`in hayatından kesitler aktaran Hatipoğlu, "Önümüzde Beraat Kandili var. Beraat Kandili günahların sevapların yıllık dokümanıdır. Tüccarlar nasıl ki gider ve gelirlerini hesap ediyorlarsa, Beraat Kandilinde de Müslümanların hayatlarını yeniden kontrole alabilmeleri için bir vesiledir. Bir yıllık kader programı Yüce Allah tarafından meleklere bu ay içerisinde iletiliyor. Melekler bundan haberdar oluyor. Ölüm meleği Azrail bir yıl içerisinde kimlerin canını alacağını o gün Allah kendisine bildiriyor. O da gereğini yerine getiriyor."dedi.

Müslümanların hayatının tümünün belli iman ve inanca bağlı olması gerektiğini belirten Hatipoğlu, "İslami olan her şeye art niyetle bakan, dünya hayatını geldi ve gitti arasında hiç fark olmayan insanlar var. Elhamdülillah biz o taifeden değiliz. Bizim belli bir imanımız, inancımız ve Allah'la bir irtibatımız var. Önemli olan bu irtibatı Allah'ın razı olduğu şekle çevirmek ve bu dünyayı temiz bir şekilde bitirmeye gayret etmek. Bizim burada rol modelimiz ne Ahmet, ne Mehmet, ne Nihat hoca, hiçbir hoca, müftü ve vaiz değil. Bizim rol modelimiz, örneğimiz şüphesiz Hz. Muhammed'dir." ifadelerini kullandı.

Allah'ın Peygamberinin öğrettiği her şeyin yapılmasına gayret edilmesi gerektiğini ifade eden Hatipoğlu, "Türkiye'nin Batısı ve Doğusunda elhamdülillah müthiş bir İslam'a yönelme var. İnsanlar Hz. Muhammed'i yeniden keşfediyorlar. En büyük liderimiz, önderimiz, iki cihanın efendisi baş tacımız ebedi imam Hz. Muhammed'dir. İnsanlar artık ona koşuyorlar. Türkiye'nin tüm halkı İslam'ı ve Hz. Muhammed'i yeniden keşfediyor. Batman'ın da bu yolda kendisine düşeni yapması lazım. Elhamdülillah İslam'la ilginiz ve bağınız çok iyi ama eksik olan şeyler var. Onunda daha iyi olması gerekiyor." şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir