• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Balıkesir`de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Balıkesir'in Bandırma ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bir düğün salonunda gerçekleşen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra Peygamber efendimiz için bestelenen ilahiler seslendirildi.

Programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu adına Cemil Genç yaptı.  Peygamber Sevdalıları Platformu hakkında bilgiler veren Genç, platformun amacının Hz. Muhammed (sav)'i topluma tanıtmak olduğunu söyledi.

"Toplumun tüm kesimleri ancak Hz. Muhammed (sav)'in şemsiyesi altında bir araya gelir"

Genç, "Hz. Muhammed (sav)'i tanıdığımız zaman, O'nu seveceğiz, yaşantısını örnek alacağız. Yaşantısını örnek aldığımız zaman mutlu ve huzurlu olacağız ve Allah'a yaklaşacağız. Peygamber (sav)'e olan sevgimiz bizi Allah'a yaklaştıracak. Bizler de Hz. Peygamber'i tanıtmak için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bunların başında Kutlu Doğum etkinliği geliyor. Türkiye'nin dört bir tarafında etkinlikler düzenledik, düzenliyoruz.  Toplumun tüm kesimleri ancak Hz. Muhammed (sav)'in şemsiyesi altında bir araya gelir. Hz. Peygamber bu toplumun harcıdır." ifadelerini kullandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Adnan Alınç, hayatından kesitler sunduğu Hazreti Peygamber'in hayatından, örnek ve adil vasfına dikkat çekti.

Alınç, "Hz. Muhammed (sav)'in, hayatımızın her alanında örnekleri vardır. O'nun örnek ahlakını saymakla bitiremeyiz. O'nun hayatını anlatmak saatlere, günlere sığdıramayız. Bu nedenle bizler her yıl O seçkin insanın, günümüzle ilgili, ihtiyaç olan örnek ahlakından bazı parçaları gündem yapıp sizlere anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

"Hak ve adalete olan ihtiyacımız çok fazladır"

Günümüzde hak ve adalete her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu aktaran Alınç, hak ve adalet iki önemli özelliğidir Resullah (sav)'in. Bugün yeryüzüne baktığımızda en fazla eksikliğini hissettiğimiz iki kavram hak ve adalet kavramlarıdır. Ne çocuklarımıza ne bayanlara ne erkeklere ne yaşlılara ne de Müslümanlara veya mazlumlara hiç kimseye hak ettiği değer maalesef verilemiyor. Bugün, Allah katında en değerli olan Müminler en büyük sıkıntıları, zulümleri yaşıyorlar. Hak ve adalete olan ihtiyacımız çok fazladır." şeklinde konuştu.

Daha sonra tiyatro ekibi, İbn-i Mesud'un Kâbe'de ilk Kur'an-ı Kerim'i okuma sahnesini canlandırdı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir