• DOLAR 32.524
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2472.802
  • ...
ABD İnanç Düşmanı Olarak İlan Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - ABD`nin Afganistan`daki üslerinden Bagram`da, Kur`an-ı Kerim`in yakılmasına bir tepki de Diyarbakır`dan geldi. Memur Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir- Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, Kur`an-ı Kerim`in yakılması kendilerinin ve dünya Müslümanlarının yüreğinde derin yaralar açtığını söyledi.

 

Bu Planlı Bir Girişimdir
Önceki yıllarda da ABD`li rahip Terry Jones`in 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kur`an-ı Kerim yakacağını açıkladığını ve gelen baskılar üzerine geri adım attığını hatırlatan Gökdemir, ancak Amerika`daki bazı papazların bu girişimi gerçekleştirerek Kur`an-ı Kerim`i yaktıklarını söyledi.

 

Gökdemir, "ABD Emperyalizminin gerçek hedefi yeryüzünde İlahi vahye dayalı İslam nizamına ve ona bağlı olan Müslümanlara yönelik imha ve yok etme hareketidir. ABD`nin şimdiye kadar ki; İslam ülkelerindeki tüm operasyonları bunu ispatlamaktadır. ABD`deki son Kur`an yakma hadisesi yıllardır İslam korkusu ve İslam`la savaş siyasetlerini programlarının başına yerleştiren ve yüzlerce yöntem ve binlerce propaganda aracıyla İslam ve Kuran ile mücadeleye girişen merkezlerce yapılan planlı bir girişimdir" dedi.

 

ABD`yi İnanç Düşmanı İlan Ediyoruz
Gökdemir, Kur`an-ı Kerim`in yakılmasının arkasındaki gücün, Siyonizm ve ABD rejiminin komutasında uzun bir süredir devam eden İslam`la mücadele sürecinin farklı bir boyutu olduğuna dikkat çekti.

 

Dünya üzerinde barışın havariliğini üstlenen ABD`nin kirli ve şeytani yüzünün bu olayla yeniden sahneye çıktığına işaret eden Gökdemir, yeryüzündeki bir buçuk milyar Müslüman`ın kutsal kitabı Kur`an-ı Kerime yönelik bu saldırısının ABD`nin gerçek kirli siyasetini ortaya koyduğunu söyledi. Gökdemir, "En temel insanı hak olan inanç hürriyetine yönelik saldırı niteliğinde olan bu vahşet karşısında ABD`yi yeryüzündeki yedi milyar insan adına insanlık ve inanç düşmanı ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

ABD Rejimini Lanetliyoruz
Bem-Bir-Sen olarak Afganistan`daki ABD`nin NATO üssünde meydana gelen Kur`an yakma vahşetini tertipleyenleri ve onlara destek çıkan cani ABD rejimini lanetlediklerini açıklayan Gökdemir, Sivil Toplum Kuruluşlarından tepkilerini ortaya koymalarını istedi.
 
M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir