• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Halid Meşal: israile bedel ödeteceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, işgal hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklularla ilgili bir konuşma yaptı. El-Kudüs uydu kanalında yayınlanan konuşmada Meşal, İsraili Filistinli tutukluları serbest bırakma konusunda "bedel ödemeye zorlayacaklarını" söyledi:

"Hamas, Filistinli tutukluları serbest bırakması için İsraili bedel ödemeye zorlayacak. Esirlerin ailelerine dönmeleri çok vakit almayacak. Hamas yıllar önce İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılmasına katkı sağladığı gibi yine tutukluların özgürlüğüne kavuşması için İsraile bedel ödetebilir."

Hamas lideri, "Özgürlüklerine kavuşmak için açlık grevi yapan esirlerimizin davası bizi birleştiriyor ve biz onların hürriyeti için birleşiyoruz" diye konuştu.

Meşal, 15 Nisan'da Hamas'la işgal rejimi arasında yeni bir esir takası anlaşması yapılması için bazı tarafların ara buluculuk teklifinde bulunduğunu açıklamıştı. 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, geçen yıl 4 işgal askerinin ellerinde olduğunu duyurmuş ancak askerlerin durumu hakkında bilgi vermemişti.

Hamas ile işgal rejimi arasında 2011'de varılan esir takası anlaşmasıyla siyonist işgal askeri Gilad Şalit'e karşılık bin 27 Filistinli tutuklu serbest bırakılmıştı.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin de aralarında olduğu kurumların hazırladığı rapora göre, işgal hapishanelerinde 481'i işgâl altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk 7 bin Filistinli tutuklu.

İşgal hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, "İsrailin keyfi uygulamaları ve hak ihlâllerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" talebiyle 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.,

AA / Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir