• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Okullara "Hz Muhammed deyince aklınıza ne geliyor?" panosu asıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığı izinle okul duvarlarına “Hz Muhammed deyince aklınıza ne geliyor? Sorulu pano yapıştırdı. Bu panodaki dikdörtgen kutulara öğrenciler, öğretmenler ilk aklına gelen bir ya da iki kelime yazıyor. Öğrencilerde farkındalık oluşturma amaçlı bu çalışma nisan ayı sonuna kadar devam edecek. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatipler Komisyonu Başkanı Halil Emre Eşmeli, okullarda yapmış oldukları bu çalışmaya öğrenci ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Eşmeli, “Bugün çekilen tüm sıkıntılar Peygamberimizin yolundan gitmediğimizden ve onu yeterince anlayamadığımızdan kaynaklanmaktadır. Peygamberimizin gençlere olan ilgisini incelediğimizde, onun bütün gayret ve hedefinin, inançlı, dindar, ahlaklı ve iffetli bir gençlik oluşturabilmek olduğunu görüyoruz. Yüce Efendimiz onları şefkatle bağrına basmıştır. Bugünün gençliğine Efendimizden alınacak oldukça büyük dersler vardır. Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen bir Peygamberden gençlere miras kalan ziynet ancak ve ancak onun sünnetidir. Onun söylemleriyle bezenmeye, onun eylemleriyle yaşamaya bütün insanlığın ihtiyacı var” dedi.

Denizli genelinde Hz Muhammed'in hayatını insanlara daha iyi anlatabilmek ve tanıtabilmek amacıyla nisan ayı içerisinde birçok etkinlikler yapıldığını aktaran Eşmeli, "Bizler de Anadolu Gençlik Derneği Lise ve Ortaokul Komisyonları olarak, öğrencilerimizin Efendimize olan duygu ve düşüncelerini yansıtabilmeleri ve kendilerini O'na karşı ifade edebilme amaçlı lise ve ortaokullarımızın içerisinde Kutlu Doğum ve Peygamberimiz konulu pano çalışması ile öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini yazabilmelerine imkan sağlıyoruz. Hedefimiz bu çalışmayla liseli ve ortaokullu gençlerin Peygamber Efendimize sevgi ve muhabbetlerini arttırmaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)    













Bu haberler de ilginizi çekebilir